„Identități Fragile. Stația Reșița”. Cărășenii sunt invitați să contribuie cu obiecte pentru o expoziție inedită

 

Muzeul Identităților Fragile – primul muzeu participativ dedicat pandemiei – își așteaptă contributorii din Reșița și din județul Caraș-Severin să doneze obiecte pe care le asociază cu perioada pandemiei de COVID-19, obiecte care i-au marcat cel mai tare din martie 2020 și până acum, pentru a fi prezentate într-o expoziție inedită.

 

„Identități Fragile” este un proiect muzeal național construit pornind de la o realitate afectivă: pandemia de COVID ne-a schimbat radical – rutine modificate sau anulate, distanțări fizice sau emoționale, modalități noi de percepție a interacțiunilor și a emoțiilor. Prima expoziție cu obiecte din perioada pandemiei a avut loc în 2021, în București, urmată de o replică dedicată exclusiv violenței domestice în perioada pandemiei. Episodul 3 va avea stația la Muzeul Banatului Montan din Reșița, în lunile februarie-martie, și se va baza foarte mult pe obiectele donate de comunitatea locală și nu numai.

 

 „Se spune că pe parcursul vieții putem uita chiar și evenimentele cele mai grave, dar niciodată obiectele care au legătură cu sentimentele noastre. Care este obiectul de care te-ai atașat cel mai tare în perioada pandemiei COVID? Dar cel pe care ai vrea să-l uiți? Ia-l, împachetează-l și donează-l! Primul muzeu participativ dedicat pandemiei își așteaptă contributorii din Reșița și din județul Caraș-Severin pentru a ilustra tranzițiile emoționale (re)simțite individual, dar experimentate colectiv de fiecare dintre noi. Oricine poate trimite un obiect care încorporează un sentiment ce l-a marcat în pandemie, o stare, un eveniment sau cu care asociază experiența trăită în această perioadă. În esență, acest obiect-artefact va fi o poveste a pandemiei, din perspectiva celui care îl trimite”, este mesajul inițiatorilor proiectului „Identități Fragile”. Apelul pentru donația de obiecte este deschis până pe 20 februarie, acestea urmând să fie expuse la Muzeul Banatului Montan din Reșița, sub genericul „Identități Fragile. Stația Reșița”. Obiectele, care  vor deveni parte din colecția Muzeului Identităților Fragile, pot fi donate accesând: https://www.identitatifragile.com/inscrie-ti-obiectul.

 

Expoziția „Identități Fragile. Stația Reșița” este un proiect marca Rețeaua Națională a Muzeelor din România RNMR, derulat în parteneriat cu Muzeul Banatului Montan.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available