În Caraș-Severin, rezultatele la Evaluarea Națională sunt mai slabe decât anul trecut

 

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educației, în Caraș-Severin, înainte de contestații, 70,75% dintre absolvenții clasei a VIII-a care au susținut examenul de de Evaluare Națională, sesiunea iunie 2023, au obținut cel puțin media 5 și niciunul nu a reușit să obțină media generală 10.

 

În județul Caraș-Severin au susținut cele două probe ale examenului de Evaluare Națională 1.631 de candidați, dintr-un total de 1.702 de elevi înscriși, rata de participare fiind de 95,83%. Dintre aceștia, 1.154, adică 70,75%, au obținut medii mai mari sau egale cu 5. Anul trecut, 74,53% dintre candidați reușiseră acest lucru.

 

În această sesiune, în Caraș-Severin, au fost șase note de 10 la matematică – obținute de elevi de la Liceul „Hercules” Băile Herculane, Școala Gimnazială Nr. 1 Oțelu Roșu, Colegiul Național „Traian Doda” Caransebeș, Școala Gimnazială Nr. 8 Reșița, Școala Gimnazială „Marius Șandru” Reșița și de la Școala Gimnazială Ramna – și trei note de 10 la la limba și literatura română – elevi de la Liceul Tehnologic „Decebal” Caransebeș, Liceul Teoretic „General Dragalina” Oravița, Colegiul Național „Traian Doda” Caransebeș.

 

Niciun candidat din Caraș-Severin nu a obținut media generală 10. Cea mai mare medie a fost 9,95, obținută de un absolvent al Liceului „Hercules” din Băile Herculane (9,90 la limba și literatura română și 10 la matematică). În top 3 nu se regăsește nicio unitate de învățământ din municipiul reședință de județ, podiumul fiind completat de elevi de la Școala Gimnazială Nr. 1 Oțelu Roșu – media generală 9,90 – și de la Colegiul Național „Traian Doda” Caransebeș – media generală 9,85. Din Reșița, cel mai bun rezultat l-a obținut un absolvent al Școlii Gimnaziale Nr. 8 – media generală 9,82 (locul patru la nivel județean). Cea mai mică medie generală a fost 1.30 (1 la matematică și 1,60 la limba și literatură română), la Şcoala Gimnazială „Romul Ladea” din Oravița,

 

„Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi anunțate pe data de 4 iulie. Din acest an, repartizarea la liceu se va face doar pe baza notelor obținute la Evaluarea Națională, media claselor V-VIII nu se mai ia în calcul”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, Ion Moatăr.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available