Încă două unități de învățământ din Reșița au trecut pe scenariul Roșu. În Băile Herculane și Bocșa, însă, revenire la cursuri „față în față”

După Colegiul „Traian Lalescu”, încă două unități de învățământ din Reșița au suspendat cursurile „față în față”, în timp ce liceele din Bocșa și Băile Herculane nu mai sunt nevoite să aplice scenariul Roșu.

Astăzi, 5 octombrie 2020, a avut loc o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin. În urma analizei situației epidemiologice prezentate de către Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin și de către Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, membrii CJSU au aprobat propunerile de suspendare a cursuri şcolare, respectiv aprobarea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ.

Astfel, a fost aprobată propunerea de suspendare a cursurilor școlare, pentru o perioadă de 14 zile, după cum urmează: Colegiul Național „Mircea Eliade” Reșița – trecerea la scenariul 3 – ROȘU și suspendarea cursurilor școlare organizate în unitatea de învățământ Colegiul Național „Mircea Eliade” Reșița în perioada 02.10-15.10.2020, cu excepția preșcolarilor de la Grădinița „Universul Copiilor”, Corpul E, Strada Țarcului, Nr. 7 și a preșcolarilor și clasei I-IV simultan de pe Strada Grădiștei, Nr. 69, Cîlnic; Colegiul Național „Diaconovici-Tietz” Reșița – trecerea la scenariul 3 – ROȘU și suspendarea cursurilor școlare organizate în unitatea de învățământ Colegiul Național „Diaconovici-Tietz” Reșița (Corpul Universităţii Eftimie Murgu) în perioada 02.10-15.10.2020.

De asemenea, CJSU a aprobat reluarea cursurilor școlare, în modalitatea „față în față”, ca urmare a expirării perioadei de suspendare temporară, la următoarele unități de învățământ: Liceul „Hercules” Băile Herculane, clasa a XI-a B, din data de 06.10.2020; Liceul Teoretic „Tata Oancea” Bocșa, clasa a XII-a A, din data de 06.10.2020; Grădinița cu Program Prelungit „Semenic” Reșița, „Grupa Piticilor”, grupă mijlocie, program prelungit, din data de 07.10.2020.

„În urma analizării propunerilor consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ din judeţul Caraş-Severin avizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin şi Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Caraş-Severin, se aprobă Scenariile de funcţionare ale unităților de învățământ preuniversitar din judeţul Caraş-Severin înaintate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin”, informează printr-un comunicat de presă Instituția Prefectului.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite