(Încă) o mână de autor pentru Spitalul Județean de Urgență Reșița. Aparat radiologic pus în funcțiune cu sprijinul societății civile

 

La Staționarul 1 al Spitalului Județean de Urgență Reșița a fost pus în funcțiune primul din cele trei aparate moderne de radiologie cu care unitatea medicală a fost dotată în cadrul unui program de gestionare a pandemiei de COVID-19.

 

Secția de radiologie din incinta Staționarului 1 al Spitalului Județean de Urgență Reșița are un aparat radiologic modern, de ultimă generație, în valoare de aproximativ 1.000.000 de euro, care, însă, fără implicarea activă a societății civile ar (mai) fi stat mult timp nefolosit. Aceasta întrucât punerea lui în funcțiune, la fel ca și a celorlalte două aparate radiologice pe care spitalul le-a achiziționat pentru Staționarul 3 și pentru ambulatoriu, printr-o finanțare europeană destinată gestionării pandemiei de coronavirus, a fost condiționată de reabilitarea spațiilor care le deservesc. La cele două staționare, lucrările respective, finanțate de Fundația Filantropică Metropolis din București, prin campania „Spitale publice din bani privați”, și din diverse sponsorizări, au fost finalizate în urmă cu câteva luni, urmând ca în cel mai scurt timp să înceapă și la ambulatoriul spitalului. Primul aparat care a fost pus în funcțiune este cel de la Staționarul 1.

 

„După lupte crâncene și seculare, aparatul de la radiologia Staționarului 1 funcționează. Nu pot să spun decât: cărășeni, adresați-vă cu încredere, avem un spital în care se pot face radiografii de performanță, imagistică performantă. Mulțumesc din suflet domnului Codin Maticiuc, de la Fundația Metropolis București, pentru că a crezut în mine și în noi, a crezut că noi merităm să avem spații conforme pentru ca aparatele să fie montate. Mulțumesc, de asemenea, lui Pavel Andrei, pentru că și-a adus oamenii și au muncit gratuit. Mâna de lucru a fost gratuită. Mulțumesc spitalului că ne-a îngăduit să facem și sperăm din suflet ca locuitorii județului să înțeleagă că avem și medici performanți, avem aparatură performantă și avem locuri unde ne putem adresa cu încredere”, a declarat Liliana Gherle, președintele Asociației „Uniți Reușim”, care a derulat mai multe campanii de voluntariat prin care spitalul a fost ajutat. Potrivit acesteia, lucrările de reabilitare efectuate până acum – șase spații la Radiologia de la Staționarul 1 și opt spații la Staționarul 3 – au costat aproximativ 100.000 de euro, din care Fundația Metropolis a finanțat 80%, restul fiind asigurat de Asociația „Uniți Reușim”.

 

 

Despre aparatul radiologic, marca Siemens, medicul Daniel Simion a spus că „este un aparat de ultimă generație, foarte competitiv. Noi mai avem pe secție aparate marca Siemens și suntem mulțumiți de ele. Săptămâna trecută, reprezentanții firmei au făcut instruirea personalului, am văzut cum funcționează, ne-au învățat cum să lucrăm cu el și sper să dea rezultate bune pentru că, din experiența noastră cu ei, au aparate fiabile”.

 

La rândul său, managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița, Alina Stancovici, a precizat că investiția este binevenită la Radiologia Staționarului 1 și le-a mulțumit tuturor celor care s-au implicat pentru a sprijini, prin donații, sponsorizări sau muncă, unitatea medicală.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite