„Încredere în Reșița”, cu un șahist din Caransebeș victorios la Memorialul „Bicasz Cirică Andrei”

Caransebeşeanul Alexandru Tunaru este câştigătorul celei de-a X-a ediţii a Memorialului „Bicasz Cirică Andrei” la şah. Desfăşurat în aer liber, penultimul eveniment sportiv inclus anul acesta în calendarul şahiştilor cărăşeni a reunit în faţa Polivalentei reşiţene 20 de iubitori ai sportului minţii. Ei s-au întrecut în cadrul unui turneu dotat cu premii generoase, Asociaţia Judeţeană de Şah Caraş-Severin având atât sprijinul familiei celui comemorat, cât şi cel al administraţiei publice locale prin intermediul programului de minigranturi „Încredere în Reşiţa”.

„Competiţia din acest an se derulează şi în cadrul proiectului «Promovarea şahului în comunitatea reşiţeană în 2020», proiect finanţat de către Consiliul Local şi Primăria Municipiului Reşiţa, în cadrul programului de minigranturi «Încredere în Reşiţa». Astfel că avem premii în bani asigurate de familia Bicasz şi premii frumoase în cupe şi obiecte, asigurate de Primăria Reşiţa. Condiţiile meteo nu sunt foarte favorabile, cred că sunt 3-4 grade afară şi suntem siliţi, din cauza situaţiei medicale, să desfăşurăm competiţia în afara sălii Polivalente, deşi avem sala noastră la câţiva paşi de aici. Totuşi, chiar şi în aceste condiţii, sunt 20 de participanţi, şi asta ne bucură. Înseamnă că pasiunea pentru şah nu a dispărut în Reşiţa, ci dimpotrivă, trebuie doar să menţinem această flacără, chiar şi în aceste vremuri mai dificile”, a declarat Mihai Bolintiş.

În clasamentul final întocmit după cele 7 runde de blitz, Alexandru Tunaru a fost urmat de Mihai Bolintiş, podiumul la general fiind completat de Horia Chiţibea. La juniori, s-a impus Christian Arrydan Tamaş, urmat de Albert Drăgoi şi Cătălin Guţu. În competiţia junioarelor a câştigat Ştefania Molea, secondată de Teodora Gavra. Competiţia veteranilor a fost câştigată de Ioan Calomfirescu, urmat de Marin Crăciun şi Dumitru Vlad. În cadrul categoriei neclasificaţi s-au remarcat Lucian Floare şi Ioan Borbely. Categoria copiilor de 10 ani a fost câştigată de Dacian Gavra, iar la categoria 8 ani, premiantul s-a numit Bogdan Andrei Grecu. Mâine, de la ora 12.00, iubitorii sportului minţii se vor reîntâlni în faţa Polivalentei la ultima competiție a anului: Cupa 1 Decembrie.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite