Într-o singură zi, creștere cu 10% a numărului de cărășeni decedați din cauza COVID-19 de la începutul pandemiei!

După două zile liniștite, în care în Caraș-Severin a fost raportat un singur caz nou de infectare cu coronavirus, astăzi se înregistrează din nou o creștere a numărului îmbolnăvirilor. Iar cel al deceselor urcă de la 43 la 47 de cărășeni.

Potrivit raportării făcute astăzi de Direcția de Sănătate Publică, în Caraș-Severin au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, 22 de noi cazuri de COVID-19, după ce în ultimele zile au fost testate pentru depistarea coronavirusului 72 de persoane. Numărul total al cărășenilor confirmați pozitiv cu infecție cu coronavirus de la începutul pandmeie a ajuns, astăzi, la 595, dintr-un total de 3.569 de persoane testate.

În ultimele 24 de ore, 9 persoane au fost declarate vindecate, însă au fost raportate și 4 decese ale unor cărășeni diagnosticați cu COVID-19. „Cele 4 decese s-au înregistrat la Spitalul Județean de Urgență din Reșița și la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș. Este vorba de două femei și doi bărbați, cu vârste cuprinse între 69 și 73 de ani. Toate persoanele decedate au avut comorbidități din categoriile: hipertensiune arterială cu risc înalt, diabet de tipul 1 (insulino-dependent) sau de tipul 2, cardiopatie ischemică, congestie cardiacă, hepatită B, insuficiență renală, insuficiență respiratorie, tromboză”, informează purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros.

Persoanele decedate sunt din Reșița, Caransebeș (cei doi bărbați), Oțelu Roșu și Vermeș (cele două femei), ne-au declarat surse din cadrul DSP. Numărul cazurilor active din județ este relativ constant: 222. O creștere ceva mai mare s-a înregistrat în comuna Vermeș, de la 2 la 5 cazuri active, în condițiile în care a apărut și decesul amintit. În total, de la începutul pandemiei, 47 de cărășeni confirmați cu COVID-19 au decedat.

În momentul de față, în cele două spitale din Caraș-Severin care tratează pacienți cu COVID-19 sunt internate 113 persoane confirmate pozitiv (70 la Spitalul Județean de Urgență Reșița și 45 la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș). 6 dintre acestea prezintă forme mai grave ale bolii și sunt la Terapie Intensivă (4 la Reșița și 2 la Caransebeș).

Nou record de decese și la nivel național!

La nivel național, astăzi s-a înregistrat un nou record negativ în ceea ce privește numărul deceselor raportate într-o singură zi: 58. Este vorba despre 32 de bărbați și 26 de femei care erau internați în spitale din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vâlcea, Vaslui, Ilfov și București. Potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, două dintre persoanele decedate aveau între 20 și 29 de ani. Una dintre acestea, potrivit Digi 24, era o tânără profesoară din Maramureș, care s-a stins din viață la 25 de ani, neavând niciun fel de comorbidități! De la începutul pandemiei, în țara noastră au decedat 3.367 de persoane diagnosticate cu COVID-19.

Astăzi au fost raportate 1.060 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, după ce în ultimele 24 de ore au fost efectuate 20.479 de teste, dintre care 11.764 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 8.715 la cerere. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 732 au fost reconfirmați pozitiv. Dintre aceștia, unul este din Caraș-Severin. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.679.614 de teste, iar numărul total al persoanelor confirmate este de 80.390. Dintre acestea, 35.816 au fost declarate vindecate, iar 9.593, care nu prezentau simptome, au fost externate la 10 zile după depistare.

În spitalele din țară sunt internați, în momentul de față, 7.268 de pacienți cu COVID-19, dintre care 490 sunt la ATI. De asemenea, 10.686 de persoane confirmate cu infecție cu coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.562 de persoane se află în izolare instituționalizată.

Sursă foto: g4media.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available