Investiție istorică pentru Băile Herculane. Cristian Miclău: „Sunt lucrări care nu au fost făcute niciodată în ultimii 200 de ani”

 

Primarul Cristian Miclău anunță că reabilitarea în premieră a îndiguirii râului Cerna – și, odată cu aceasta, punerea în siguranță a monumentelor istorice din centrul vechi al orașului Băile Herculane – este pe cale să devină o certitudine.

 

„Așa cum am promis de fiecare dată, am încercat să punctez și să rezolv toate problemele din orașul nostru. Astăzi pot să spun că, datorită numeroaselor demersuri făcute de-a lungul timpului, am reușit să îndeplinim un vis îndepărtat. Vom sistematiza râul Cerna și vom pune în siguranță toate monumentele istorice din zona de centru vechi istoric. Când zic punere în siguranță, mă refer la reabilitarea în premieră a îndiguirii râului Cerna pe porțiunea cuprinsă între Podul de Piatră și Izvorul de Ochi.”, este anunțul făcut astăzi de primarul Cristian Miclău.

 

Ca urmare a demersurilor făcute de edilul Herculanelor pe lângă autoritățile centrale și după întâlnirile avute de acesta, alături de colegii săi din primărie, cu reprezentanții „Apelor Române”, s-a aprobat ca investiția „Amenajare Râu Cerna pe sectorul Băile Herculane – Confluență Belareca, județ Caraș-Severin” să fie implementată de Administrația Națională „Apele Române”. Lucrările constau în: amenajare albie pe o lungime de 3500 metri, subzidiri ziduri de sprijin, refacere zid de sprijin din zidărie de piatră, zid de sprijin din piatră nou, realizare praguri de fund.

 

„Primul pas a fost făcut, săptămâna viitoare în calitate de primar voi aviza favorabil această investiție istorică, întrucât aceste lucrări nu au fost făcute niciodată în ultimii 200 de ani. Toată investiția va fi realizată din fonduri guvernamentale, fără a aloca nici un bănuț din bugetul orașului”, spune Cristian Miclău. Acesta mai menționează că toate reușitele sale în calitate de primar „au fost făcute în folosul cetățenilor noștri și sunt adresate fiecărui cetățean în parte, de la mic la mare”.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite