Investiții care vor transforma în realitate ceea ce părea doar o provocare: readucerea la viață a centrului istoric al orașului Oravița

 

Investițiile în baza materială a unităților de învățământ din Oravița și readucerea la viață a centrului istoric al orașului constituie priorități pentru primarul Dumitru Ursu.

 

În prezent sunt în plină desfășurare lucrările de restaurare a clădirii fostului Gimnaziu de fete „Regina Maria”, monument istoric ce datează din anul 1869. „Odată finalizate lucrările, vom avea o clădire nouă, modernă, în care își vor desfășura cursurile elevii ciclului primar al Liceului Teoretic «General Dragalina»”, transmit reprezentanții Primăriei Oravița.

 

 

Principalele lucrări de intervenție presupun consolidarea structurii clădirii, readucerea fațadei principale la forma inițială prin refacerea balconului ce a fost demolat și refacerea tencuielilor exterioare, refacerea finisajelor interioare și exterioare, recompartimentarea sălilor astfel încât elevii să beneficieze de cabinet medical, o sală de afterschool, bibliotecă și cabinete pentru psihologie și limbi străine.

 

„Restaurarea clădirii fostului Gimnaziu de fete «Regina Maria» este o dovadă că școlile orăvițene au rămas o prioritate și continuăm să investim în baza materială a prestigiosului liceu orăvițean care, la rândul său, va trece prin lucrări de reabilitare, la fel ca și clădirea primăriei”, spune primarul Dumitru Ursu. Totodată, clădirea fostei școli de fete „Regina Maria” este inclusă într-un proiect mai amplu de punere în valoare a centrului istoric al orașului, care presupune, de asemenea, reabilitarea şi amenajarea Parcului Central. „Toate aceste investiții, subliniază edilul Oraviței, vor transforma în realitate ceea ce părea doar o provocare: readucerea la viață a centrului istoric, cu monumentele sale unice. Restaurăm trecutul pentru că vrem să avem grijă de viitor”.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite