Ioan Popa: „2020 a fost un an plin, a început implementarea proiectelor europene”

Întrebat de jurnaliști cum ar caracteriza anul care se încheie, primarul Ioan Popa a spus despre 2020, anul pandemiei de coronavirus, că pentru Reșița a fost un an plin.

„2020 a fost un an plin, a început implementarea proiectelor europene”, spune primarul Ioan Popa. Acesta amintește că în 2017, 2018 și 2019 s-au semnat și evaluat proiectele, iar din 2020 a început munca grea. Numai pe POR sunt 40 de proiecte în implementare. „Astăzi (ieri, n.r.), chiar în timpul ședinței de consiliu local, a mai venit un contract ce trebuia semnat”. Potrivit lui Ioan Popa, tot pe POR au venit și alocări de fonduri la acest final de an. „700.000 de lei pe care trebuie să-i cheltuim repede, până la sfârșitul anului”, a mai spus edilul.

„Un an greu, eu îl consider un an extrem de greu, mai cu seamă că această pandemie ne-a trecut în online, și în online sau la telefon unii nu percutează așa bine ca la discuțiile față în față”, a mai zis primarul. Acesta se declară mulțumit, însă, de faptul că, împreună cu echipa de la fonduri europene și de la dezvoltare, au reușit să contureze deja proiectele ce ar urma să fie accesate pe exercițiul financiar 2021-2027. „Avem patru fișe de proiecte mari pe care deja le-am transmis la ADR și care deja au fost acceptate ca proiecte”, spune Ioan Popa. Este vorba despre un proiect complex de mobilitate urbană, ce include și funicularul, apoi realizarea alimentării cu apă a stațiunii Secu (9 km de conducte) și cicloturism de la Secu spre Văliug, precum și o rețea de canalizare. Al treilea proiect este un cluster de IT și start-up antreprenorial la fostul Institut de Proiectări, care a fost deja cumpărat, și tram-train, pentru care s-au demarat studiile tehnice.

Ioan Popa a mai vorbit și despre un tunel care să lege Țerova de Stavila și să realizeze oarecum o centură secundară a Reșiței.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite