Ioan Popa: „Claudiu Dolot este primul președinte ANPC din ultimii 30 de ani care a avut curajul să intre masiv în multinaționale”

 

Edilul municipiului Reșița, Ioan Popa, cel care, în calitate de președinte al PNL Reșița, l-a propus pe Claudiu Dolot la șefia Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), crede că demiterea acestuia din funcție reprezintă o pierdere pentru administrația publică centrală.

 

Cu reșițeanul Claudiu Dolot la conducere, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor s-a remarcat prin sancțiunile fără precedent date unor mari retaileri, cum ar fi Auchan, Carrefour, Mega Image, Ikea, Altex, Jysk, Flanco, Zara sau H&M, iar demiterea sa, după numai nouă luni de la numire, i-a lăsat un gust amar celui care l-a convins să accepte această funcție – primarul Reșiței, Ioan Popa.

 

„Claudiu Dolot este primul președinte ANPC din ultimii 30 de ani – și cunosc această instituție foarte bine, activând în domeniul privat, în piața industriei alimentare atâția ani – care a avut curajul să intre masiv, pe legislație evident, în multinaționale. Am trăit tot timpul cu impresia că ăia sunt buni și noi suntem răi și nu este așa, pentru că toți greșim. Important este să știm să ne căim și să ne corectăm. Claudiu Dolot este o pierdere pentru administrația publică centrală. M-am simțit culpabil, m-am simțit vinovat pentru că l-am convins să iasă din sistemul privat, din sistemul bancar pentru a intra într-un sistem atât de volubil, atât de fragil, care este coordonat nu de capacitatea cuiva de management, ci de multe ori de chestiuni subiective. Cred că în negocierile care s-au purtat la București, noi, Carașul, în urma rezultatelor de locul opt în PNL, am rămas de la doi secretari de stat la unul, s-a pus cruce pe unul și a fost trimis acasă. Asta cred astăzi”, a declarat Ioan Popa.

 

Edilul a precizat că îl așteaptă pe Claudiu Dolot să facă echipă la Primăria Reșița: „Claudiu Dolot are oricând un backup aici, alături de mine. Dânsul și-a luat timp de gândire vizavi de ce vrea să facă. Eu m-aș bucura să vină să lucreze cu mine, aici, la Primărie”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite