Ioan Popa: „Vom avea un triunghi magic: Gărâna-Semenic-Văliug! Să nu mai mergem ca sclavii afară la schi, să schiem la noi acasă!”

 

Primarul municipiului Reșița, Ioan Popa, a dezvăluit, în cadrul evenimentului de lansare a Via Transilvanica în Banatul Montan, planurile pe care le are pentru dezvoltarea domeniului schiabil din zona Semenic.

 

Proiectul de dezvoltare a zonei turistice Semenic-Crivaia (Văliug), ce face parte din Masterplanul investițiilor în turism aprobat de Guvernul României, va fi extins pentru a include și Gărâna în ceea ce va fi, la finalul implementării, un uriaș domeniu de agrement care, potrivit estimărilor, va aduce municipiului Reșița un profit de peste 3.000.000 de euro pe an. Proiectul este derulat în parteneriat de Primăria Reșița, care e lider de proiect, Primăria Văliug și Consiliul Județean Caraș-Severin.

 

La sfârșitul anului trecut, în urma unui schimb de suprafețe forestiere cu Romsilva, Primăria Reșița a devenit proprietarul celor 23 de hectare de teren pe care va fi amenajat domeniul schiabil din zona Semenic, iar la începutul acestei veri au demarat lucrările pentru pârtia Semenic-Văliug. „De o lună și jumătate lucrez, personal sunt «diriginte de șantier», pe Semenic-Văliug, pe cea mai lungă pârtie de schi din țară. Suntem cu patru excavatoare, buldozere, dumpere, mutăm mii de tone de pământ acolo, am început să înierbăm”, a declarat primarul Reșiței, Ioan Popa.

 

Planurile edilului Reșiței nu se opresc, însă, aici, după cum a anunțat, în premieră, sâmbătă, la Gărâna, cu prilejul inaugurării celor 256 de kilometri de Via Transilvanica prin Banatul Montan: „Aici, pe această vale, vom aduce și pârtiile de schi de pe Semenic. E o promisiune pe care o fac astăzi. (…) Vom veni cu o axă de pe Semenic încoace, spre Gărâna, și atunci vom avea un triunghi magic: Gărâna-Semenic-Văliug, ca să nu mai mergem ca sclavii afară la schi, să schiem la noi acasă!”.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite