Jandarmeria pe înțelesul copiilor din cartierele rău famate ale Reșiței [VIDEO]

 

Sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin și-a deschis ieri, 10 septembrie, porțile pentru copiii care beneficiază de programele de asistență socială ale Primăriei Reșița.

 

16 copii din cartierele Muncitoresc, Marginea și Dealul Crucii – beneficiari ai programelor derulate de Direcția de Asistență Socială din subordinea Primăriei Reșița – au fost oaspeții jandarmilor cărășeni. Micuții vizitatori au făcut cunoștință cu câinii de serviciu, s-au plimbat cu ATV-urile jandarmilor montani și au avut parte de multe alte surprize.

 

„La sediul inspectoratului nostru am avut bucuria de a cunoaște copii din cartierele Muncitoresc, Marginea și Dealul Crucii, zone pe care cei mai mulți dintre noi le asociem cu dezordinea, violența și infracționalitatea crescută. Cei 16 micuți ne-au arătat însă cât de greșită este această percepție, fiind educați și crescuți la fel ca ceilalți copii de vârsta lor. Cu ocazia vizitei, oaspeților le-au fost prezentate materialele din dotarea structurilor de ordine publică, câinii de serviciu, autospecialele de intervenție, având posibilitatea, pentru prima dată, să se plimbe cu acestea, dar și cu ATV-urile din cadrul structurilor montane”, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, Marius Săndulescu.

 

 

Ziua s-a încheiat cu exerciții fizice desfășurate în sala de sport și cu o rugăciune la biserica din incinta inspectoratului, nu înainte, însă, de o sesiune de discuții – „Jandarmeria pe înțelesul copiilor”, cu gogoși calde și limonadă, pregătite de jandarmii cărășeni.

 

„A fost cea mai frumoasă zi din vacanța de vară, ne-am distrat și am făcut lucruri noi, a fost pentru prima dată când ne-am plimbat cu atv-urile și am văzut cât de cuminți sunt câinii jandarmilor. Sperăm să mai venim la Inspectoratul de Jandarmi Caraș-Severin”, a fost mesajul transmis de copii la finalul zilei.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite