Județul Caraș-Severin, în Rețeaua Economică a Regiunilor celor Trei Mări

 

Președintele Consiliul Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a semnat, alături de parteneri din mai multe regiuni europene, o declarație pentru crearea Rețelei Economice a Regiunilor celor Trei Mări – Adriatică, Baltică și Neagră.

 

Declarația pentru crearea Rețelei Economice a Regiunilor celor Trei Mări a fost semnată ieri, 29 iunie, în cadrul celei de-a doua ediții a Forumului Regiunilor I3M – Inițiativa celor Trei Mări, derulată online sub patronajul președintelui Poloniei.

 

„Semnatarii, din diferite regiuni europene, printre care și președintele Consiliul Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, și-au asumat că vor acționa pentru crearea unui parteneriat stabil și durabil al tuturor regiunilor situate în zona dintre Marea Baltică, Marea Adriatică și Marea Neagră, acoperite de Inițiativa celor Trei Mări. Scopul rețelei este de a se angaja într-un proces dinamic de redresare a economiei după pandemie și de a stabili o cooperare interregională permanentă a entităților regionale sau locale implicate în implementarea unor proiecte majore, precum cel privind coridorul de transport Via Carpatia, pe al cărui traseu se află și județul Caraș-Severin”, informează reprezentanții Consiliului Județean Caraș-Severin.

 

Via Carpatia ar urma să asigure conexiunea între nordul şi sudul Europei, prin Lituania, Polonia, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria şi Grecia.

 

Initiaţiva celor Trei Mări este o platformă politică lansată în 2015, din care fac parte Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria. Obiectivul principal al acesteia este de oferi susţinere politică în vederea cooperării şi interconectării economiilor statelor din spaţiul geografic cuprins între cele trei mări – Adriatică, Baltică şi Neagră – în domenii precum energia, transporturile, telecomunicaţiile sau protecţia mediului.

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available