Județul Caraș-Severin, sufocat de gunoaie! Aproape 77 de tone de deșeuri abandonate au fost colectate în cadrul campaniei Curățăm România

 

Campania națională Curăţăm România, organizată de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, s-a desfășurat în perioada 4 aprilie – 30 mai sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”.

 

Timp de aproape două luni, autorități centrale și locale, asociații pentru protecția mediului, administrații publice locale din mediul urban și rural, instituții deconcentrate și simpli cetățeni și-au unit forțele pentru a face România mai curată.

 

La nivelul județului Caraș-Severin, campania națională Curățăm România, organizată de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”, s-a derulat sub coordonarea Instituției Prefectului, pe raza întregului județ. În total, în cele aproape două luni, au fost colectate aproximativ 77.000 de kilograme de deșeuri – peturi, hârtii, cartoane, haine, resturi de mobilier, piese auto, electrocasnice – abandonate la voia întâmplării, pe malurile râurilor, la marginea drumurilor, lângă liniile de cale ferată, în păduri, în arii naturale protejate sau pe străzile localităților.

 

 

În campanie s-au implicat 19 primării – Reșița, Oțelu Roșu, Oravița, Băile Herculane, Bucoșnița, Buchin, Bozovici, Constantin Daicoviciu, Dognecea, Luncavița, Eftimie Murgu, Gârnic, Măureni, Pojejena, Rusca Montană, Sacu, Slatina Timiș, Teregova și Zăvoi –, Sistemul de Gospodărire a Apelor Caraș-Severin, administrațiile parcurilor naturale și naționale din județ, inspectoratele de poliție și jandarmi, cele 17 ocoale silvice din subordinea Direcției Silvice Caraș-Severin, Secția Drumuri Naționale Caransebeș, Sucursala Regională de Căi Ferate Timișoara – Secția L1 Caransebeș, elevi și profesori de la școlile și liceele din județ, precum și cetățeni voluntari care au dorit să dea o mână de ajutor la acțiunile de ecologizare.

 

„Mediul în care trăim este un subiect de interes general, iar această campanie a reprezentat o încurajare pentru mai multă responsabilitate, implicare și atenție în ceea ce privește curățenia și protejarea acestuia. Le mulțumim instituțiilor care au monitorizat derularea campaniei, Agenția pentru Protecția Mediului Caraș-Severin și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Caraș-Severin, precum și tuturor celor care s-au implicat în acest demers, la finalul căruia județul nostru este unul mai curat. Responsabilitatea de a trata în continuare cu grijă și respect mediul revine fiecăruia dintre noi”, transmite Instituția Prefectului Caraș-Severin.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available