Jurnalul Festivalului Internațional de Teatru „New Wave” (6)

 

Ziua 8 – 22 iunie 2024

 

În cea de-a opta zi a Festivalului Internațional de Teatru „New Wave”, publicul a avut parte de două producții de excepție ale Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești și Teatrul „Alexandru Davila” din Pitești.

 

„Acasă la tata” al Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești se înscrie în seria textelor lui Mimi Brănescu care abordează cu o profundă înțelegere problemele vieții de zi cu zi. Spectacolul oferă o perspectivă autentică și emoționantă asupra vieții oamenilor obișnuiți, surprinzându-le dorințele, fricile și neîmplinirile. În spatele glumelor și al situațiilor aparent comice se ascunde realitatea dură a întoarcerii acasă, un loc în care personajul principal, Robert, nu se mai regăsește. Prin umor și tandrețe, Mimi Brănescu reușește să aducă pe scenă o poveste cu care fiecare spectator se poate identifica. Spectacolul a fost un succes răsunător, captivând publicul și oferindu-le o experiență teatrală memorabilă.

 

Cel de-al doilea spectacol al serii, „Absolventul”, este o producție a Teatrului „Alexandru Davila” din Pitești, regizată de Vlad Massaci. Spectacolul spune povestea lui Benjamin Braddock, un absolvent de 21 de ani care încearcă să se regăsească în caruselul de tentații și emoții caracteristice vârstei. Spectacolul are la bază povestea iconică a filmului „The Graduate” din 1967, care a primit șapte nominalizări la Premiile Oscar și este considerat unul dintre cele mai mari filme americane din toate timpurile. Vlad Massaci a reușit să aducă această poveste clasică în prezent, păstrând esența originalului, conferindu-i însă poveștii relevanță contemporană. „Absolventul” a fost o experiență teatrală de neuitat pentru toți cei prezenți în sală, iar chimia dintre actori și energia transmisă au adus personajele la viață într-un mod care a impresionat publicul.

 

Cele două spectacole, „Acasă la tata” și „Absolventul”, prezentate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru New Wave, au captivat publicul prin abordarea lor profundă și autentică asupra unor teme universale precum identitatea, drumul spre maturitate și lupta cu realitățile vieții cotidiene.

 

Festivalul Internațional de Teatru „New Wave” ediția a IV-a este organizat de Teatrul de Vest Reșița împreună cu Radio România Reșița și Primăria Reșița.

 

Sursă: Teatrul de Vest Reșița

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available