La Ochiul Beiului, ca la ștrand! Turiști surprinși înotând în lacul situat într-o arie naturală protejată

 

Imagini cu un bărbat și o femei care înoată în apele Lacului Ochiul Beiului au ajuns pe rețelele de socializare, dar și la Administrația Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița și la poliție.

 

Doi turiști aflați sâmbătă, 23 septembrie, în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița au ignorat avertismentul „Înotul este strict interzis!” și s-au aventurat în apele Lacului Ochiul Beiului – monument al naturii protejat prin lege. Nu este primul incident de acest fel, fapt constatat și de reprezentanții ariei naturale, la care au ajuns imaginile cu cei doi turiști certați cu legea și cu bunul simț. „Am avut ocazia să constatăm, de-a lungul timpului, că unii oameni sunt atât de fascinați de frumusețea Lacului Ochiul Beiului, încât simt nevoia să se și scalde în el. Ca să nu mai existe vreun dubiu – după cum spun și semnele poziționate exact lângă acest lac minunat carstic, înotul este strict interzis. Sâmbăta trecută, două persoane au fost surprinse simțindu-se ca la ștrand și profitând de apa rece, pentru a se răcori. În afara faptului că au încălcat legea, au stricat plăcerea celorlalți turiști, tulburând apa limpede pentru care este faimos Lacul Ochiul Beiului, cuplul dornic de bălăceală s-a pus în pericol – temperatura apei nu depășește 8 grade, deci există un risc ridicat de hipotermie”, au notat reprezentanții Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița pe pagina de socializare.

 

Imaginile cu cei doi înotători, surprinse de un alt turist, au fost predate de Administrația Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița organelor de poliție care au demarat procedurile de identificare a celor două persoane. Acestea riscă amendă între 3.000 și 6.000 de lei. „Din păcate, rangerii noștri nu pot fi prezenți peste tot și nu putem monitoriza toată suprafața parcului, așa că le suntem recunoscători celor care ne semnalează astfel de evenimente neplăcute. Vă mulțumim tuturor celor care respectați natura, semnele de pe panouri și regulile de vizitare ale Parcului Național Cheile Nerei – Beușnița!”, transmit reprezentanții parcului.

 

 

Sursă foto: Administrația Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița. Credit foto: Ovidiu Sârbu

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available