Lecții de autoapărare predate elevilor de polițiștii cărășeni

 

Cu ocazia Zilei Internaționale a Siguranței pe Internet, o unitate de învățământ din Caraș-Severin a apelat la Poliția județeană și la Inspectoratul Școlar să organizeze, astăzi, 7 februarie, predarea de lecții de apărare în fața diferitelor forme de agresiune din mediul online.

 

Beneficiari ai lecțiilor „Atent pe net”, desfășurate în cadrul a două întâlniri a câte două ore, au fost 120 de elevi și 15 cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 1 Bocșa, inițiatoarea acestei activități alături de Asociația CLAR.

 

„Astăzi, de Ziua Internațională a Siguranței pe Internet, polițiștii Biroului Siguranță Școlară al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au desfășurat o activitate informativ-preventivă în rândul elevilor de la Școala Gimnazială nr. 1 Bocșa, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara și ai Asociației CLAR. Activitatea desfășurată în cadrul proiectului «Atent pe net» a avut ca obiective principale dezvoltarea capacității de autoapărare a elevilor în fața bullyingului on-line și a altor forme de agresiuni din mediul on-line, precum și accentuarea importanței care trebuie acordată siguranței pe internet, atât de adulți cât și de copii, de către părinți, profesori și elevi.”, informează reprezentanții IPJ Caraș-Severin.

 

Elevii și dascălii lor au participat, astfel, la informări cu privire la aspecte legate de siguranța pe internet, vizionarea de materiale video tematice și alte metode de formare. Principalele teme abordate au avut ca obiect prevenirea bullying-ul online – una din formele grave de manifestare a bullyingului, prevenirea altor forme de agresiune online și protecția datelor personale în mediul online.

 

Precizând că inițiativa acestei acțiuni a aparținut Școlii Gimnaziale Nr. 1 Bocșa, reprezentanții ISJ Caraș-Severin transmit că „această zi specială trebuia marcată într-un loc special”, unitatea de învățământ din Bocșa fiind, „în mod cert, în top în ceea ce privește digitalizarea educației. În anul 2022 colectivul școlii a accesat un proiect cu fonduri europene, pe mai multe paliere educaționale, printre care și obținerea resurselor necesare și crearea cadrului optim pentru exploatarea beneficiilor digitalizării în folosul educației. Prin fonduri europene au fost achiziționate: 11 table inteligente, o stație de încărcare, două copiatoare A3 color de ultimă generație și mobilier școlar pentru 239 elevi din învățământul gimnazial. Tablele inteligente s-au adăugat la cele 30 laptopuri, 500 tablete și 22 videoproiectoare, achiziționate anterior”.

 

De Ziua Internațională a Siguranței pe Internet, polițiștii cărășeni amintesc că, odată ce intrați pe net, e indicat să fiți „atenți și inteligenți”. Și că trebuie să „REȚINEȚI: Nimic din ce postați pe internet nu va mai putea fi șters definitiv. Orice comentariu sau fotografie, cu un singur click, poate fi salvat de alte persoane în calculatoarele sau telefoanele lor, apoi postat pe alte pagini web fără să mai puteți controla utilizarea și distribuirea acelei informații personale.”

 

 

Sursă foto: ISJ Caraș-Severin

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite