Liberalul Ciucă, desemnat din nou premier. Vezi anunțul zilei făcut de Filiala PNL Caraș-Severin…

 

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat astăzi pentru funcția de prim-ministru, pentru a doua oară în ultimele 33 de zile, pe generalul în rezervă Nicolae Ciucă. Liberalul este susținut acum de o coaliție majoritară PSD-PNL-UDMR, pe când la precedenta desemnare, soldată cu depunerea mandatului înaintea votului de învestitură, Ciucă avea doar sprijinul unei minorități parlamentare, PNL-UDMR.  

 

Președintele României a făcut anunțul la scurt timp după consultările avute astăzi cu partidele parlamentare la Palatul Cotroceni. „S-a încheiat sesiunea de consultări pe care am convocat-o cu partidele parlamentare. Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR și Grupul minorităților. Reprezentanții acestei majorități au dorit să vină împreună la consultări, am acceptat acest lucru și, în acest format, am avut o discuție pe care o consider foarte bună. Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. În consecință, îl desemnez pe domnul Nicolae Ciucă, aici de față, pentru a forma o echipă guvernamentală și pentru a se prezenta în fața Parlamentului României pentru votul de încredere.”, a anunțat Klaus Iohannis.

 

Senator PNL și ministru al Apărării în Guvernul Orban și în Cabinetul demis al lui Florin Cîțu, Nicolae Ciucă a declarat că negocierile din ultimele zile au urmărit agregarea unui program de guvernare care să fie susținut de o coaliție parlamentară solidă, „astfel încât să putem să realizăm un Guvern care să asigure stabilitatea țării. Practic, cetățenii români așteaptă de la noi stabilitate și soluții, pentru a fi în măsură să rezolvăm efectele produse de pandemia de COVID-19, criza energetică și, de asemenea, să avem un program guvernamental care să fie în măsură să pună în aplicare deciziile necesare pentru implementarea PNRR. Este cât se poate de evident că este pentru prima dată când în programul de guvernare avem un procent substanțial pentru tot ceea ce înseamnă derularea unui proiect de investiții solide și foarte bine aplicate în România, precum și un program de măsuri sociale, astfel încât să poate să fie acoperite toate problemele create de situația de criză în care ne găsim”.

 

Echipele de negociere ale PSD, PNL și UDMR au convenit ca, până în data de 25 mai 2023, guvernul să fie condus de liberali, prin premierul Nicolae Ciucă, iar în următorul an și jumătate, prim-ministru să fie liderul PSD, Marcel Ciolacu. Cabinetul va avea 20 de ministere, din care nouă revin social-democraților, opt – liberalilor, iar trei – UDMR.

 

Astăzi, în ziua marilor anunțuri făcute de liderii noii coaliții PSD-PNL-UDMR și de către președintele Klaus Iohannis, organizațiile județene din Caraș-Severin ale PSD și PNL s-au dovedit a fi foarte discrete. Pe pagina de facebook PSD Caraș-Severin au fost postate conferințele de presă transmise în cursul zilei de la sediul central al partidului, avându-l în prim-plan pe Marcel Ciolacu și pe purtătorul de cuvânt al partitului. De partea cealaltă, pe pagina PNL Caraș-Severin, de-a lungul întregii zile a fost făcută o singură postare. Iată anunțul care semnalează (și la această oră, 20.20 – douăzecidouăzeci) evenimentul zilei în viziunea liberalilor cărășeni, așa cum apare pe pagina de facebook a filialei județene PNL:

„Guvernul #PNL, sprijină apicultorii!

#Apicultorii pot depune cererile de acordare a ajutorului de minimis, pentru compensarea efectelor hidro-meteorologice nefavorabile din perioada martie – mai 2021, asupra sectorului apicol”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available