Liceenii din Caraș-Severin sunt invitați să participe la o competiție cu premii de peste 40.000 de euro

 

Edison, Grupul Educativa și Social Innovation Solutions au dat startul înscrierilor pentru The Switch – competiție națională dedicată liceenilor din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a care sunt pasionați de antreprenoriat, business sau tehnologie. Participarea este gratuită, iar înscrierile au loc până pe 23 februarie.

 

Liceenii cu idei și soluții inovative care pot schimba societatea în care trăim sunt așteptați să se înscrie la prima ediție a competiției antreprenoriale The Switch, în cadrul căreia sunt puse la bătaie 23 de premii în valoare totală de 40.000 de euro.

 

„Elevii pot să se înscrie atât individual, cât și împreună cu alți colegi sau prieteni, în cadrul unei echipe de maximum trei persoane. Vor fi desemnați drept câștigători participanții ce oferă soluții inovative pentru provocările lansate în competiție, premiate pe trei categorii: o propunere business – fie că ești pasionat de cifre, litere, desene animate sau lumea digitală, te premiem dacă soluția ta are la bază o afacere care poate schimba societatea în care trăiești; o propunere tech –  premiem soluția ce pune accentul pe tehnologie; o propunere colaborativă – va fi premiată echipa formată din mai mulți participanți din alte echipe, ce vin cu soluții diferite și ajung la o idee inovatoare pentru marea finală”, transmit organizatorii – Edison, Grupul Educativa și Social Innovation Solutions.

 

La competiție pot participa elevii de liceu din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a, indiferent de profil, din toate județele țării, acestea fiind împărțite în patru regiuni de concurs. Caraș-Severin se află în Regiunea 1, din care mai fac parte județele: Timiș, Gorj, Vâlcea, Mehedinți, Dolj și Olt.

 

Soluțiile câștigătoare vor fi premiate cu 500 euro, dacă se califică în competiția regională – 20 de câștigători, câte cinci din fiecare regiune de concurs, și cu 10.000 euro, dacă intră în competiția națională – trei câștigători. În plus, participanții au șansa de a câștiga și alte premii oferite de parteneri ai proiectului, chiar dacă nu au ajuns în finală.

 

„Știm că tinerii sunt motivați de competiții, așa am gândit The Switch, concursul care să-i mobilizeze și să le stârnească cele mai creative, trăsnite, dar și utile și inovatoare idei. Premiem liceeni care au o viziune de viitor, pe cei care caută răspunsuri la întrebările De ce? și Cum? și pe cei care vor să producă schimbare în jurul lor. Căutăm soluții de business și tech sustenabile, care pot rezolva cele mai importante probleme ale societății. Multă baftă tuturor!”, declară Tudor Popescu, coordonatorul competiției The Switch și al Cluburilor Edison.

 

Perioada de desfășurare a competiției este ianuarie – mai 2022 și cuprinde mai multe etape:

  • până în 23 februarie: înscrierile oficiale, prin completarea formularului disponibil pe site-ul www.theswitch.ro;
  • 5 – 6 martie: finalele regionale;
  • 18 – 20 martie: bootcamp weekend;
  • 28 aprilie – 1 mai: marea finală.

 

Cluburile de Antreprenoriat și Tehnologie Edison reprezintă un proiect al Fundației Grupului Educativa, din care fac parte ONG-uri și companii private. Dedicat elevilor de liceu din România, proiectul își propune alfabetizarea tehnologică și dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor. Obiectivul Edison pe termen mediu (5 ani) îl reprezintă dublarea față de anul 2020 a numărului de absolvenți de liceu care aleg o carieră în antreprenoriat sau tehnologie.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite