Lucrări de modernizare în cartiere ale Reșiței care nu au beneficiat niciodată de intervenții ample

 

Una dintre zonele „gri” ale Reșiței – Mociur – trece în această perioadă printr-un amplu proces de transformare. Lucrările de modernizare a mai multor străzi din cartier se apropie de finalizare și, de asemenea, va fi reabilitat și drumul de acces din strada G.A. Petculescu.

 

În această perioadă se lucrează la reabilitarea și modernizarea mai multor străzi din cartierul Mociur. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 3.000.000 de lei și, potrivit autorităților, gradul de execuție este de 85%. Proiectul, finanțat în mare parte din fonduri europene, prevede modernizarea integrală a străzilor Mociur, Barbu Lăutaru și Grigore Alexandrescu, pe o lungime totală de 1.600 de metri. Pe lângă asfaltarea drumurilor, se modernizează și trotuarele, accesul către proprietăți, se montează rigole de scurgere și se extinde iluminatul stradal. Pentru zona Mociur mai este prevăzută, pe alt proiect, și modernizarea drumului de acces din strada G.A. Petculescu.

 

„Sunt cartiere ale orașului care nu au beneficiat niciodată de lucrări ample de modernizare. Noi am finalizat lucrările în Poiana Golului, iar în Mociur suntem aproape gata. În Dealul Mare firma ce a câștigat contractul de execuție a lucrărilor are întârzieri. Am avut multe discuții pe acest subiect, colegii mei fac tot posibilul să-i mobilizeze. Cu toate astea sunt convins că și locuitorii din Dealul Crucii se vor putea bucura de o investiție serioasă, chiar dacă aici se pare că este nevoie de mai multă răbdare”, a declarat primarul Ioan Popa.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite