Lucrările la DJ 581, tronsonul Secășeni – Grădinari, vor fi finalizate până în iulie. Când vremea va permite, va fi turnat stratul de uzură

 

Proiectul de modernizare a Drumului Județean 581, de la intersecția cu DJ 586 A (Secășeni) până la intersecția cu DN 57 (Grădinari) este executat în proporție de peste 80%, fiind așteptată încălzirea vremii pentru finalizarea lucrărilor.

 

După ce în toamna anului trecut a fost turnat asfaltul pe porțiunea de 8,5 kilometri dintre Secășeni și Grădinari, imediat ce vremea va permite va fi executat și stratul de uzură (rulare). „Drumul este 82 la sută realizat. Dacă se mai încălzește, se toarnă stratul de uzură. În mod normal, estimăm să fie gata în luna iulie. Interesul constructorului este să toarne cât mai repede, să termine lucrarea, ca să își încaseze banii”, a declarat Cristina Mocanu, șef serviciu în cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin.

 

La rândul său, președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, a amintit faptul că în ședința precedentă, consilierii opoziției nu au votat proiectul care prevedea asigurarea cofinanțării pentru acest proiect derulat din fonduri europene. „Alocarea sumelor pentru cheltuielile neeligibile pentru acest proiect unde noi îi cerem constructorului să termine a căzut la ședința trecută. Aprobarea împrumutului, pentru că nu avem banii, am lăsat-o pentru ședința ordinară de la sfârșitul acestui luni. Noi am făcut toate demersurile și constructorul începe lucrul. Stratul de uzură este foarte pretențios și nu putem să facem compromisuri. Dacă noaptea sunt 2 – 3 grade, nu putem. Asfaltul trebuie să fie cald ca să poată să fie turnat”, a precizat Romeo Dunca.

 

Pe lângă reabilitarea covorului asfaltic pe o lungime de 8,5 kilometri, proiectul „Modernizarea DJ 581, intersecție cu DJ 586 A (Secășeni) – intersecție cu DN 57 (Grădinari)” mai prevede o serie de alte lucrări: trotuare și piste pentru biciclete în comunele Grădinari și Ticvaniu Mare, realizarea de marcaje și montarea de sisteme suplimentare de semnalizare, precum și modernizarea a patru stații pentru mijloacele de transport în comun.

 

În cadrul conferinței de presă susținute astăzi, la finalul unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean, Romeo Dunca a mai anunțat că vor începe lucrări pe alte două drumuri județene: „Am dat ordinul de înepere a lucrărilor pe DJ 608 Plugova – Cornereva – Rusca. Veți vedea o asfaltare serioasă acolo. De asemenea, sper ca până la sfârșitul lunii mai să fie reparat și drumul spre Semenic, în limita sumei de 750.000 de lei, cât a fost licitația”.

 

Foto: arhivă

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite