Lucrările la Palatul Fermecat din Reșița au depășit faza… descântecelor

 

Întrerupte la finalul anului trecut, lucrările de reabilitare a Grădiniței cu Program Prelungit „Palatul Fermecat” din Reșița vor fi reluate zilele acestea… cu un nou constructor.

 

Primăria Reșița a semnat ieri, 3 aprilie, contractul pentru continuarea lucrărilor de modernizare a Grădiniței „Palatul Fermecat”. Contractul cu vechiul constructor a fost reziliat în decembrie 2022, după ce firma care se angajase să execute lucrările, invocând creșterile de prețuri de pe piața construcțiilor, a solicitat suplimentarea sumei prevăzute în contract. Dar pretențiile acesteia depășeau cadrul legal, care stabilește procentele acceptate pentru majorarea sumelor contractate în baza finanțărilor europene din Programul Operațional Regional.

 

În consecință, spun reprezentanții Primăriei Reșița, „au fost necesare ajustarea soluțiilor tehnice, actualizarea prețurilor și reluarea procedurilor de licitație. Termenul de finalizare al lucrărilor cuprinse în noul contract este de 8 luni, iar valoarea totală a lucrărilor este de 8.141.219 lei”.

 

 

Lucrările vor fi executate acum de firma STRASSEN UND BRUECKENBAU SRL din Timișoara, cea care a câștigat licitația organizată în acest an.

 

În prezent, în Reșița se mai află în curs de execuție lucrări de modernizare la Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată”, Grădinița cu Program Prelungit „Floarea Soarelui”, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2 și Grădinița cu Program Normal Nr. 3, iar în zilele următoare vor începe lucrările la grădinițele din Mociur și Dealul Mare. Totodată, după cum ne-a informat viceprimarul Mădălina Chiosa, municipalitatea are depuse proiecte pentru obținerea de fonduri europene în vederea reabilitării Grădiniței cu Program Prelungit „Riki-Priki” și a Grădiniței cu Program Normal „Pinoccho”. Până acum, administrația publică municipală a finalizat lucrările de reabilitare a Grădiniței cu Program Prelungit „Semenic” și a construit de la zero Grădinița „Universul Copiilor”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite