Mafia păcănelelor. Percheziții în Caraș-Severin și Timiș la persoane care „aranjau” aparatele din sălile de jocuri

 

Polițiștii de la Combatere a Criminalității Organizate și procurorii DIICOT au efectuat astăzi 26 de percheziții în Caraș-Severin, Timiș și București, la persoane bănuite că ar fi constituit, în septembrie 2019, un grup infracțional organizat ce se ocupa cu fraudarea aparatelor de jocuri de noroc de tip slot machine.

 

Gruparea acționa în locații din Caraș-Severin, Timiș, Arad și Hunedoara, intervenind asupra contoarelor aparatelor de jocuri de noroc cu ajutorul unor dispozitive și programe informatice pentru a crește în mod artificial câștigurile care trebuiau acordate potențialilor jucători. De asemenea, ar fi modificat parametrii de acordare a jackpotului și a procentajului de câștig, însușindu-și, în mod fraudulos, jackpoturile mari.

 

 

Potrivit anchetatorilor, gruparea era una piramidală, membrii acesteia acționând pe trei paliere distincte. Din primul palier făceau parte liderii, patru persoane cu funcţii de conducere în două firme cu sediul în Timiş. Al doilea palier, cel al executanților, era constituit din angajați ai celor două firme care, la comanda liderilor grupului, interveneau în săli asupra aparatele de jocuri de noroc. Pe ultimul palier ar fi acționat administratorii sălilor în care erau instalate aparate de jocuri de noroc închiriate de către liderii grupului. Aceștia îi anunțau pe executanți când erau încasări masive pentru a veni să „aranjeze” aparatele de jocuri, câștigurile obținute urmând a fi împărțite apoi în interiorul grupului.

 

Procurorii au emis mandate de aducere pentru 26 de persoane vizate în acest dosar penal în care sunt efectuate cercetări pentru o serie de infracțiuni: constituirea unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, fraudă informatică şi evaziune fiscală.

 

Sursă foto/video: IPJ Caraș-Severin

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available