Mamografii gratuite la Reșița, începând de miercuri, 23 martie. Parteneriat între CJ Caraș-Severin și Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara

 

În urma semnării unui protocolul de colaborare între Consiliul Județean Caraș-Severin și Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, 2.500 de femei din Caraș-Severin vor beneficia de mamografii gratuite. Pacientele depistate cu cancer mamar sau cu suspiciune de cancer mamar vor fi tratate de către medici de la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara și de la Institutul Oncologic „Ion Chiricuță” Cluj-Napoca.

 

Mamografiile gratuite vor fi realizate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană derulat de Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, intitulat „Fii responsabil de sănătatea ta – programe regionale de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân”, proiect la care Consiliul Județean Caraș-Severin este partener.

 

Ultimele detalii privind modul în care va fi implementat proiectul în Caraș-Severin au fost discutate astăzi, în cadrul unei întâlniri de lucru pe care președintele CJ Caraș-Severin, Romeo Dunca, a avut-o cu reprezentanții Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara: managerul unității medicale, conf. dr. Daniel-Claudiu Malița; șeful secției Chirurgie Oncologică, prof. dr. Octavian Mazilu; șefa serviciului Anatomie Patologică, Mihaela Moldovan; coordonatorul medical al proiectului în Regiunea Vest, medic primar Obstetrică-Ginecologie Olimpia Oprea, și coordonatorul medicilor radiologi în Regiunea Vest, Alina Malița.

 

 

„În urma semnării Protocolului de colaborare între Consiliul Județean Caraș-Severin și Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, un număr de 2.500 de femei din județul Caraș-Severin, 50% din mediul rural, vor beneficia de mamografii gratuite, iar pacientele depistate cu cancer mamar sau cu suspiciune de cancer mamar vor fi tratate de către medicii unităților spitalicești partenere în proiect, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara și Institutul Oncologic «Ion Chiricuță» Cluj-Napoca”, informează reprezentanții CJ Caraș-Severin.

 

Mamografiile gratuite vor fi realizate în incinta Staționarului 2 al Spitalului Județean de Urgență Reșița, începând de miercuri, 23 martie, în zilele de miercuri și joi, între orele 14.00-17.00, în baza unei programări prealabile și în limita a maximum zece mamografii pe zi. Programările se pot face la numerele de telefon: 0745620965; 0748884476; 0748296606; 0748884475 sau la adresa de e-mail: programari.mamografii.scmut@gmail.com.

 

Pentru a beneficia de o mamografie gratuită, femeile trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să aibă între 50 și 69 de ani, să domicilieze în județul Caraș-Severin, să nu fi efectuat o mamografie în ultimele șase luni, să nu fi fost diagnosticate cu cancer de sân, să nu se fi extirpat sânii din alte motive decât cancerul de sân, să nu fie sub tratament și supraveghere oncologică.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite