Maxagro, competitivitate recunoscută la nivel național

  

Grupul Maxagro, unul dintre cei mai performanți jucători din vestul țării în domeniile agricultură și construcții de drumuri, este prezent în Jurnalul de Afaceri, revistă online care promovează companiile competitive ale mediului de afaceri românesc.

 

Povestea de succes a Maxagro, care a început în anii ‘90 ca o afacere de familie, cu cinci hectare de teren și un tractor, și a ajuns, în trei decenii, la o cifră de afaceri la nivel de grup de peste 100.000.000 de euro în două mari domenii de activitate, agricultură și construcțiile de drumuri, este prezentată pe larg în Jurnalul de Afaceri, cu accent pe evoluția grupului de firme și pe investițiile spectaculoase făcute în utilaje și tehnologie.

 

„Testarea și utilizarea celui mai mare utilaj agricol din lume Nexat în cadrul Grupului Maxagro au avut un impact semnificativ asupra performanțelor noastre în prelucrarea solului, semănat și recoltare. Nexat, cu designul său inovator și versatilitatea ridicată, permite o integrare eficientă a mai multor operațiuni agricole într-un singur echipament, ceea ce optimizează fluxul de lucru și reduce timpul necesar pentru fiecare etapă a procesului agricol”, a declarat, pentru Jurnalul de Afaceri, Alexandra Zifceak, manager general Maxagro.

 

Axat în principal pe agricultură și zootehnie (50% din cifra de afaceri), Grupul Maxagro mai cuprinde o divizie de utilaje -Maxutil, despre care managerul grupului spune că „a evoluat semnificativ în ultimele decenii pentru a deveni un furnizor important de utilaje pe plan național. Cu o expertiză extinsă, compania se concentrează pe furnizarea unei game variate de echipamente, inclusiv utilaje agricole pentru prelucrarea solului, colectare, procesare, echipamente de irigație, precum și utilaje de construcții precum excavatoare, buldozere, încărcătoare frontale și multe alte echipamente”. Dar și o companie foarte puternică de construcții – Drumuri și Poduri Banat –, care deține trei stații de asfalt în județele Timiș și Caraș-Severin, două stații de betoane în județele Timiș (Gătaia) și Caraș-Severin (Bocșa), două cariere de piatră în județele Caraș-Severin (Bocșa) și Arad (Păuliș) și o balastieră de 20 de hectare în Lugoj, precum și o flotă modernă și performantă de utilaje pentru lucrări de drumuri și poduri.

 

Nu în ultimul rând, Maxagro investește și în sectorul energiei regenerabile – stație de biogaz si panouri fotovoltaice. „Stația de biogaz utilizează deșeuri organice provenite din fermele noastre de bovine, precum și reziduuri agricole, pentru a produce biogaz, un combustibil regenerabil. Acest proces nu doar că ajută la reducerea cantității de deșeuri generate, ci și la valorificarea acestora, transformându-le în energie”, a mai spus Alexandra Zifceak pentru Jurnalul de Afaceri.

 

Revista este disponibilă aici: https://jurnaluldeafaceri.ro/epub/2024/noiembrie/jurnalul-de-afaceri-nr136-noiembrie-2024.php

 

Facebook Comments
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available