Microbuzele școlare, la control! [VIDEO]

 

Zeci de microbuze destinate transportului elevilor au fost verificate în trafic de către polițiștii cărășeni în prima săptămână a noului an școlar.

 

Polițiștii din Caraș-Severin au desfășurat, pe parcursul săptămânii trecute, o acțiune de verificare a autovehiculele destinate transportului elevilor. Au fost oprite în trafic 57 de microbuze școlare, atât în mediul rural, cât și în mediul urban, nefiind depistate nereguli. „Au fost verificate și documentele și avizele necesare transportului de elevi, documentele conducătorilor auto, ale autovehiculelor, precum și starea tehnică a acestora. De asemenea, au fost efectuate testări cu aparatul etilotest în rândul conducătorilor de autovehicule destinate transportului de elevi, opriți în trafic, nefiind depistați șoferi sub influența alcoolului”, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Alina Boeru.

 

În cadrul acțiunilor, polițiștii i-au instruit pe șoferii microbuzelor școlare cu privire la respectarea regulilor de circulație pentru a nu fi înregistrate evenimente nedorite și, de asemenea, au stat de vorbă și cu elevii aflați în microbuze, reamintindu-le principalele reguli pe care trebuie să le respecte pentru a fi în siguranță.

 

„Verificările vor continua și în perioada următoare, pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și prevenirea oricăror evenimente negative în care ar putea fi implicați aceștia”, a precizat Alina Boeru.

 

 

Sursă foto/video: IPJ Caraș-Severin

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite