Micul ghid care te ajută să alegi cel mai potrivit aspirator pentru tine

 

În casa fiecărui om praful și murdăria se aliază în fiecare zi pentru a-ți strica curățenia făcută cu puțin timp înainte. Și de cine ai nevoie în situațiile astea? De dragul și iubitul aspirator, care devine un fel de salvator care are el grijă de praful care parcă nu te mai părăsește. Deși poate că la prima vedere îți vine să spui despre el că e un aparat electrocasnic care nu prea face nimic, mai gândește-te puțin. Când la un moment dat îți sare muștarul și te saturi de mizeria care s-a strâns prin casă, la cine apelezi? Când ți-au căzut cerealele pe jos la micul dejun și s-au împrăștiat prin toată casa, la cine apelezi? Normal, la aspirator. Dar când vezi că s-a strâns praful pe la colțuri, nu tot la aspirator apelezi? Ba mai mult ca sigur că da.

 

Ca să înțelegi și mai bine ce rol joacă aspiratorul în combaterea murdăriei, gândește-te la casa ta ca la o tablă de șah. Ai pionii care sunt cârpa, produsele de curățat și mătura, iar regina, care se mișcă în toate direcțiile pe toată această tablă de șah, este chiar aspiratorul.

 

A ajuns destul de greu să știi cum să îți alegi un produs, având în vedere cât de multe variante ai la dispoziție. Să fie un aspirator vertical, dar la ce mă ajută? Să îl iau cu sac sau fără? Habar n-am. Să fie un aspirator marca Dyson sau un aspirator Philips? Care-i diferența? Dacă și tu vrei să îți iei un aspirator și îți pui astfel de întrebări, mai rămâi puțin și citește articolul ăsta în care n-o să ne apucăm să îți vorbim în termeni tehnici pe care nu-i înțelegi.

 

În funcție de ce trebuie să îți alegi aspiratorul?

 

Înainte să alegi aspiratorul ăla de care ai atât de multă nevoie, trebuie să iei în considerare și câteva lucruri. Un fel de reguli esențiale cu care să pleci în căutarea aspiratorului.

 

Cel mai important lucru este să te gândești la nevoile tale și ale casei. Poate stai într-o casă mai veche și camerele sunt înalte. În cazul ăsta îți iei un aspirator care are o țeavă mobilă sau mai lungă. Ori, poate ai animale de companie care lasă foarte mult păr peste tot. În cazul ăsta vei avea nevoie de un aspirator cu multe capete de aspirare. Indiferent de nevoile tale și ale casei, un aspirator Dyson sau un aspirator Philips nu o să te dezamăgească.

 

Al doilea criteriu este nivelul de zgomot produs de aspirator. Trebuie să iei asta în considerare dacă locuiești la bloc și nu vrei să îți deranjezi vecinii. Că, până la urmă, cine știe când te apucă febra curățeniei în miez de noapte? Alege un model care să funcționeze discret și să nu transforme sesiunea de curățenie într-un concert ad hoc. Și aici îți recomandăm un aspirator Dyson sau Philips.

 

Ultimul aspect este puterea de aspirare. Aceasta reprezintă un criteriu decisiv în evaluarea eficienței unui aspirator. Pentru a nu alege un aspirator care lasă în urma lui mizerie, asigură-te că citești înainte care e puterea aspiratorului. În cazul în care te interesează mai mult puterea, îți recomandăm un aspirator de la Karcher.

 

Din cât de multe tipuri de aspiratoare ai de ales?

 

Cele mai populare modele de aspiratoare sunt cele cu sac și fără sac. Principiul de funcționare pentru ambele se aseamănă destul de mult. Aspiratorul cu sac a fost primul model și cel mai consacrat. Principiul după care funcționează este destul de simplu, stochează tot ceea ce s-a aspirat într-un sac din material textil care la un moment dat trebuie aruncat. Deci, automat, trebuie și schimbat. În timp ce, aspiratorul fără sac are doar un compartiement care stochează tot, dar care trebuie și el golit. Diferența aici este că nu trebuie schimbat, la fel cum trebuie să faci cu sacul. De aceea, aspiratorul fără sac nu o să îți aspire bani pentru saci noi.

 

Aspiratorul vertical a devenit destul de rapid extrem de popular și de iubit. De ce? Pentru că este de mici dimensiuni, nu are un furtun în care să te încurci, este ușor manevrabil și foarte ușor de depozitat. Pe lângă asta, mai ai opțiunea să îți alegi un aspirator vertical care nici nu mai trebuie conectat la priză. În cazul în care deja te vezi cu unul prin casă, îți recomandăm să alegi un aspirator Dyson.

 

În același timp, există varianta și mai și de aspirator robot pe care îl lași liber prin casă, iar el nu doar că aspiră, ci și spală pe jos. Prima dată când o să îl pornești, o să dea o tură de casă pentru a-și face un plan, ca să știe cu ce lucrează, iar mai apoi o să se apuce singur de curățat, în timp ce tu îl monitorizezi printr-o aplicație.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available