Minivacanță cu furtunele sub presiune pentru pompierii cărășeni

 

În minivacanța ce tocmai s-a încheiat, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin au gestionat 49 situaţii de urgenţă.

 

Pompierii militari au intervenit pentru stingerea unui număr de şapte incendii, trei dintre acestea izbucnite la coşurile de fum, unul produs la un autoturism, iar trei manifestate la resturi menajere. Totodată, salvatorii cărășeni au mai avut 40 intervenţii pentru acordarea primului ajutor calificat, precum şi alte situaţii din categoria asistenţă persoane.

 

Având în vedere că, în perioada sezonului rece, o parte însemnată din incendiile care se produc la locuinţe sunt cauzate de utilizarea coşurilor de fum defecte sau necurăţate, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente negative, pompierii cărășeni recomandă cetăţenilor respectarea unor măsuri minime de apărare împotriva incendiilor:

  • verificaţi cu grijă sobele, canalele şi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere;
  • curăţaţi coşurile de funinginea depusă şi întreţineţi-le prin zugrăvire spre a observa şi repara eventualele fisuri apărute;
  • nu utilizaţi benzină, motorină sau alte substanţe uşor inflamabile pentru aprinderea focului în sobe;
  • amplasaţi sobele la distanţe sigure de materiale combustibile şi evitați aşezarea acestora direct pe parchet, podele laminate sau alte materiale combustibile;
  • montaţi pe pardoseală, în faţa uşii de alimentare cu combustibil, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50×0,70 m;
  • nu introduceţi în sobe lemne cu lungimea mai mare decât focarul, nu lăsaţi uşa de la focar deschisă şi nu supraîncălziţi sobele.

 

În continuare, pompierii militari cărăşeni rămân la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea de ajutor persoanelor aflate în dificultate. Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro”, trasmit oficialii ISU Semenic.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available