Minori, dar penali. Au intrat cu BMW-ul în gardul unei școli din Reșița

 

Un minor aflat la volanul unui BMW a trecut cu mașina prin gardul Colegiului Tehnic din Reșița. Apoi a dat jos plăcuțele de înmatriculare și a fugit de la locul faptei.

 

Poliția Municipiului Reșița a fost sesizată sâmbătă, 8 iulie, în jurul orei 19.00, că un autoturism a lovit gardul unei unități de învățământ din municipiu, iar șoferul și pasagerii au abandonat autoturismul în curtea unității. „În scurt timp, polițiștii de la Biroul Rutier Reșița au identificat pe strada Eftimie Murgu din oraș un grup de 5 tineri, 4 băieți și o fată, toți minori, unul dintre aceștia, de 17 ani, având în mână în momentul interceptării două plăcuțe de înmatriculare, un certificat de înmatriculare și o carte de identitate ale unui autoturism. Cei 5 tineri, împreună cu părinții acestora, au fost conduși la sediul poliției pentru cercetări.”, aflăm de la Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Caraș-Severin.

 

Din verificările efectuate s-a stabilit că tânărul de 17 ani ar fi condus autoturismul în cauză pe strada Sportului, din direcția Bulevardul A.I. Cuza către Centrul Civic, având montate plăcuțele cu numerele de înmatriculare găsite asupra lui. La un moment dat, ar fi pierdut controlul direcției de deplasare, intrând în coliziune cu gardul metalic ce împrejmuiește Colegiul Tehnic Reșița. Ulterior, tânărul de la volan împreună cu ceilalți patru ocupanți ai bolidului ar fi scos plăcuțele cu numerele de înmatriculare, părăsind autoturismul în curtea școlii.

 

Minorul care condusese mașina a fost testat cu privire la consumul de alcool și substanțe psihoactive, rezultatul fiind negativ pentru ambele.

 

„Tânărul de 17 ani nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul nu figura înmatriculat în circulație, plăcuțele cu numerele de înmatriculare montate pe acesta fiind atribuite unui alt autoturism”, au mai constatat polițiștii. Aceștia continuă cercetările, tânărul urmând a răspunde penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat și conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare. Codul Penal prevede că minorul care are vârsta între 14 şi 16 ani răspunde penal numai dacă se dovedeşte că a săvârşit fapta cu discernământ, pe când „minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal potrivit legii”.

 

Sursă foto: banatfm.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available