Minori de 13 și 15 ani, la volan pe străzile Reșiței. Unul dintre ei a provocat un accident rutier

 

Polițiștii rutieri cărășeni au aplicat, la acest sfârșit de săptămână, peste 800 de sancțiuni contravenționale și au întocmit 11 dosare penale pentru infracțiuni pe drumurile publice.

 

Două dintre dosarele penale au fost întocmite de polițiștii cărășeni pe numele unor minori depistați că au condus autoturisme. Este vorba despre un tânăr de 15 ani din Reșița care a fost prins ieri dimineață, la ora 05.30, în timp ce conducea un autoturism pe strada Furnalelor. Acesta s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis, dar și pentru furt în scop de folosință, deoarece ar fi sustras în timpul nopții cheile autoturismului aparținând bunicului său. Cu dosar penal s-a ales și un minor de 13 ani, din Reșița. Acesta ar fi condus sâmbătă seara un autoturism pe strada Mociur și, în timp ce ar fi efectuat o manevră de mers înapoi, ar fi acroșat un autoturism staționat regulamentar. După eveniment, minorul a fugit într-o direcție necunoscută. „Din verificări s-a stabilit că proprietarul autoturismului, în vârstă de 18 ani, i-ar fi încredințat minorului autoturismul pentru a-l conduce, deși cunoștea faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Alina Boeru.

 

În total, în perioada 2-4 februarie, polițiștii cărășeni au întocmit 11 dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier, au aplicat 833 de sancțiuni contravenționale, dintre care 299 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum, au reținute 41 de permise de conducere și au retras 18 certificate de înmatriculare. „22 de conducători au fost înregistrați de aparatele radar în timp ce circulau cu autovehiculul, depășind limitele de viteză cu peste 50 km, respectiv peste 70 km/h. În toate cazurile au fost aplicate sancțiuni contravenționale și au fost reținute permisele de conducere pentru tre, respectiv patru luni”, a precizat Alina Boeru.

 

Sursă foto: IPJ Caraș-Severin

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available