Municipiul Reșița, exemplu de bună practică la nivel național

 

Reșița este din nou exemplu de bună practică la nivel național. Urbanize Hub România organizează, miercuri, 17 martie 2021, o discuție despre orașele mici și provocările pe care acestea le au în următorii 10 ani.

 

Alături de cei mai buni strategi, la eveniment sunt invitați doi primari care au demonstrat în ultimii ani că se poate. Este vorba despre primarul Buzăului, Constantin Toma, și despre primarul Reșiței, Ioan Popa.

 

„România are 103 municipii și 320 de orașe. Orașe magnet ca și Timișoara, Cluj, Iași au devenit competitive și au avut cea mai mare creștere din UE. Apoi orașele din apropierea orașelor magnet, Brașov, Constanța, Craiova, sunt orașe care atrag resurse umane și investiții, ceea ce le dă plusvaloare. Sibiu, Arad, Alba Iulia sunt orașe mai mici, dar care oferă calitatea vieții cetățenilor care trăiesc dar și turiștilor. Dar ce facem în România cu celelalte orașe? Cum construim în următorii 10 ani viitorul orașelor mici, lipsite de resurse? Ce perspectivă au unele orașe monoindustriale sau orașe care geografic nu sunt conectate? Cum facem orașele mici mai frumoase? La aceste întrebări vom încerca să răspundem în cadrul acestui UrbanTalks alături de doi dintre cei mai buni strategi din România, Călin Hințea (decan FSPAC, Universitatea Babeș-Bolyai) și Vasile Dâncu (fondator IRES și prof. univ. la Universitatea din București), și doi dintre primarii harnici ai unor orașe mai mici cu profile diferite: primarul Reșiței, Ioan Popa, și primarul Buzăului, Constantin Toma”, spune Grațian Mihăilescu, liderul Urbanize Hub România.

 

Sursă foto: arhivă
Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available