Nămolul provenit de la stațiile de epurare din Caraş-Severin, îngrăşământ pentru culturile agricole

 

Aquacaraş a organizat, ieri, 31 octombrie, o întâlnire cu agricultorii din Caraş-Severin în cadrul căreia au fost prezentate avantajele utilizării în agricultură a nămolului provenit de la stațiile de epurare.

 

Ieri, 31 octombrie, în sala de conferințe a Primăriei Reșița a avut loc un seminar tematic de informare a operatorilor agricoli asupra avantajelor folosirii în agricultură a nămolului provenit de la stațiile de epurare.

 

„Nămolul rezultat de la stațiile de epurare conduce la îmbunătățirea proprietăților fizice și organice ale solurilor prin aportul de nutrienți, oligoelementele și compuși organici; este bogat atât în macro, cât și în micronutrienți necesari creșterii sănătoase a plantelor – azot, fosfor și potasiu, cărora li se adaugă sulf, magneziu, calciu, mangan, zinc și cupru; poate fi considerat o sursă importantă de materie organică și fosfor; materia organică din compoziția nămolului are consecințe pozitive asupra proprietăților chimice ale solului, determinând acumularea de nutrienți necesari creșterii și dezvoltării culturilor, iar la toate acestea se adaugă costurile reduse de utilizare în agricultură”, informează SC Aquacaraş SA.

 

Seminarul s-a desfășurat cu sprijinul Romair Consulting SRL, în cadrul Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă si apă uzată din Județul Caraș-Severin/Regiunea Vest, în perioada 2014 – 2020, al cărui beneficiar este operatorul judeţean de apă şi canal Aquacaraş. Principalele stații de epurare existente in aria proiectului sunt: Reșița, Caransebeș, Moldova Nouă, Băile Herculane, Anina, Oravița, Bocșa şi Oțelu Roșu.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available