New Wave Theater Festival își continuă drumul

 

Tot ce se poate gândi despre lume încape într-o piesă de teatru. După doi ani de pandemie, „New Wave Theater Festival” continuă cu ediția a doua. Încă de la prima ediție, acest proiect a reușit să dezmorțească comunitatea reșițeană, demonstrând că are potențial să adune la un loc resursele umane și financiare necesare organizării.

 

Festivalul de teatru a demonstrat că poate genera suficient interes pentru a deveni o adevărată sărbătoare culturală, capabilă să redea Reșiței ștaiful de noblețe necesar pentru a ieși din cenușiul cotidian.

 

Cred că viitorul festivalului „New Wave Theater” este condiționat de măsura în care Reșița și reșițenii îi vor acorda atenția cuvenită, adunând în jurul acestui proiect resursele necesare transformării lui într-un eveniment teatral cu notorietate națională și internațională. În acest fel, „New Wave Theater” poate deveni un festival la care teatre importante, din România și din afara României, să-și dorească participarea cu cele mai bune spectacole.

 

Dacă reușim aceste lucruri, orașul se va încărca cu un plus de culoare și de energie pozitivă, iar noi, reșițenii, vom avea un motiv în plus să renunțăm la păguboasa neîncredere în potențialul orașului, devenind mai senini, mai prietenoși și mult mai deschiși pentru acceptarea unor proiecte orientate spre viitor.

 

CITEȘTE ȘI: Trupe din Franța, Spania, Moldova și România, pe scena Teatrului de Vest din Reşiţa, la Festivalul Internațional „New Wave Theatre” II

 

Celor care se îndoiesc de faptul că teatrul poate face acest lucru le sugerez să privească spre Avignon, un orășel francez cu aproximativ 90.000 locuitori, care în fiecare an, între 5 și 26 iulie, se transformă în capitala mondială a teatrului. Fără acest festival, Avignonul nu ar fi avut notorietatea de azi.

 

Programul festivalului poate fi consultat pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/Teatruldevest. Tot aici găsiți câte un scurt sinopsis pentru fiecare spectacol înscris în festival.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite