Noi proiecte pentru IMM-uri şi microîntreprinderi, contractate în Regiunea Vest. Caraș-Severinul, codașul lunii martie

Noi contracte de finanţare pentru susţinerea mediului de afaceri în Regiunea Vest: 27 de proiecte au fost contractate, în luna martie 2021, în cadrul Regio – Programul Operaţional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 2 – Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii.

 

Contractele totalizează investiţii cu o valoare nerambursabilă de 65,39 milioane lei, respectiv 13,29 milioane euro, derulate în diferite domenii: construcţii, comunicaţii, sănătate, turism, industria prelucrătoare, activităţi recreative etc. Societăţile vor beneficia de fonduri europene pentru dezvoltare, extindere, modernizare şi achiziţia de echipamente şi linii de producţie.

 

Opt din cele 27 de proiecte, cu o valoare nerambursabilă de 6,07 milioane lei, au fost contractate în cadrul Priorităţii de Investiţii 2.1.A – Microîntreprinderi (apelul 2), iar restul de 19 contracte, însumând o valoare nerambursabilă de 59,32 milioane lei, au fost semnate în cadrul Priorităţii de Investiţii 2.2 dedicată microîntreprinderior, întreprinderilor mici şi mijlocii (apelul 2). Ca distribuţie pe judeţe, opt contracte se vor implementa în judeţul Arad, două în judeţul Caraş-Severin, şapte în judeţul Hunedoara şi zece contracte în judeţul Timiş.

 

Regiunea Vest beneficiază de o alocare financiară de 643,65 milioane euro prin Regio – Programul Operaţional Regional (Regio-POR) 2014-2020. Până în prezent, la nivelul Regiunii Vest au fost contractate 827 de proiecte, în valoare totală de 1,39 miliarde euro, valoarea finanţării nerambursabile fiind de 1,10 miliarde euro. Gradul actual de contractare a proiectelor este de 171% raportat la alocarea regiunii.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite