Noul an începe tot „în viteză” pentru unii șoferi! Aproape jumătate dintre sancțiunile aplicate weekendul trecut au fost pentru nerespectarea limitelor legale

 

Polițiștii cărășeni au acționat weekendul trecut, pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

 

La finalul săptămânii trecute, polițiștii rutieri și cei de la structurile de ordine publică cu atribuții pe linie de poliție rutieră au fost prezenți în trafic și au continuat acțiunile reactiv-preventive pentru siguranța traficului rutier. Pentru abaterile constatate, oamenii legii au aplicat 396 de sancțiuni contravenționale, dintre care 178 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

 

47 de conducători auto și pasageri au fost sancționați pentru că au condus autovehicule fără a purta centura de siguranță pe timpul deplasării. 6 conducători auto care au depășit cu peste 50 km/h și peste 70 km/h limitele legale de viteză și alți 3 conducători auto care au condus autovehicule fiind sub influența alcoolului au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice”, transmit oficialii Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

 

Pentru abaterile constatate au fost reținute în vederea suspendării 32 de permise de conducere și retrase 20 de certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate 7 infracțiuni la regimul rutier, 3 privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite