Noul drum care va decongestiona traficul rutier din zona Triaj începe să prindă contur [FOTO]

 

Lucrările la proiectul care va reconfigura o zonă importantă a Reșiței mai puțin cunoscută până acum locuitorilor orașului – fosta platformă industrială Mociur – sunt în plină desfășurare. STRABAG trebuie să finalizeze noul drum care va face legătura între Centrul Civic și Govândari până la sfârșitul anului 2024.

 

În Reșița se lucrează în prezent la infrastructura rutieră nu doar pe traseul liniei de tramvai care va străbate orașul, ci și la noul drum care va oferi șoferilor cea mai rapidă conexiune rutieră între zona centrală și cartierul Lunca Bârzavei. „Se lucrează și la noul drum ce va face legătura între Centrul Civic și Govândari, prin fosta zonă industrială Mociur. Acest traseu va fi cea mai rapidă opțiune pentru a ajunge cu mașina personală din Govândari spre Centrul Civic și invers. Acum se intervine la terasament, se introduc conductele pentru canalizare și se fac săpăturile necesare pentru introducerea pilonilor de susținere pentru podurile cuprinse în proiect”, anunță primarul Ioan Popa.

 

În valoare de 50 de milioane de lei, contractul de execuție pentru acest drum care trece prin fosta zonă industrială Mociur, acolo unde francezii de la Nhood vor construi un mall, a fost semnat de Primăria Reșița și compania STRABAG în primăvara acestui an. Acesta mai prevede printre altele, după cum amintește edilul municipiului, realizarea până la finele anului 2024 a următoarelor investiții:

 

  • reamenajarea intersecţiei dintre Calea Caransebeşului şi strada Căminelor;
  • lărgirea străzii Căminelor la trei benzi;
  • drum cu 2 benzi cu intrare din Bulevardul Muncii și 2 poduri peste Bârzava;
  • drum cu patru benzi, în lungime de 1,5 kilometri;
  • drum nou de legătură între strada cu patru benzi de circulaţie şi strada Ţerovei;
  • un pod peste pârâul Govândari și două poduri rutiere peste râul Ţerova;
  • peste o sută de stâlpi de iluminat public;
  • rețea canalizare nouă.

 

„Această cale de legătură între zona Govândari și zona centrală, pe malul drept al Bârzavei – prin realizarea unui traseu cu trei benzi, apoi patru benzi și conexiune cu strada Fântânilor la două benzi, plus piste pentru biciclete, trotuare, infrastructură de ape meteorice, iluminat – deschide o altă variantă de circulație între orașul nou și orașul vechi, astfel încât să decongestionăm zona Triaj. Această legătură rutieră conectează cele două părți importante ale orașului: zona în care locuiește 65% din populație cu cealaltă, pe malul drept al Bârzavei. Facem, practic, o nouă conexiune între orașul nou și Centrul Civic, lucru care va schimba foarte mult traseele de circulație din oraș”, a declarat primarul Reșiței, Ioan Popa.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite