Noul prefect de Caraș-Severin, Ioan Dragomir: „Trebuie să încercăm să stopăm și să reducem decalajul de dezvoltare dintre județele vecine și județul nostru”

 

Noul prefect al județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir, și cei doi subprefecți, Cristian Gâfu și Alin Muntean, au depus, astăzi, jurământul de învestire în funcție, în cadrul unei ceremonii ce s-a desfășurat, din cauza pandemiei de COVID-19, în sistem de videoconferință.

 

Ceremonia cu totul atipică de depunere a jurământului de către noua echipă de la conducerea Instituției Prefectului Caraș-Severin – formată din Ioan Dragomir, prefect, și Cristian Gâfu și Alin Muntean, subprefecți – a fost oficiată, în sistem de videconferință, de către directorul Direcției Generale pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Teodor Iulian Gheorghe, în prezența subsecretarului de stat Gheorghe Sorescu.

 

După ce a depus jurământul, noul prefect al județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir, a ținut să le mulțumească pentru suținere colegilor săi din Partidul Social Democrat și a vorbit despre prioritățile pe care le are în această demnitate publică: „Sunt onorat pentru numirea de către Guvernul României în înalta demnitate de prefect al județului Caraș-Severin după o carieră de peste 40 de ani în administrația publică și finanțele publice. Vreau să le mulțumesc colegilor din Partidul Social Democrat, domnului președinte Silviu Hurduzeu, domnului senator Ion Mocioalcă pentru încrederea acordată în nominalizarea și susținerea mea pentru această funcție. Îmi amintesc faptul că, în urmă cu 21 de ani, tot în urma unei asemenea ceremonii, prefectul de atunci al județului spunea că orice ar face persoanele care se află vremelnic în fruntea județului, distanța dintre Reșița și București rămâne tot de 500 de kilometri. Este adevărată această afirmație și acum, dar la fel de adevărat este că, în opinia mea, ceea ce ar trebui să facem noi, cei aflați la conducerea județului, cărășenii din Guvernul României și parlamentarii din Caraș-Severin, este să încercăm să stopăm și să reducem decalajul de dezvoltare dintre capitală și Caraș-Severin, dar și dintre județele vecine și județul nostru. Acest lucru va fi prioritar în eforturile și activitatea noastră, a Consiliului Județean, a primarilor. Trebuie să profităm la maximum de acest instrument de dezvoltare pe care îl avem acum, PNRR. Vom avea în atenție reducerea birocrației în cadrul serviciilor publice deconcentrate, digitalizarea serviciilor oferite cetățenilor. Voi urmări ca măcar în domeniul acesta al digitalizării serviciilor publice să fim între județele fruntașe”.

 

CITEȘTE ȘI: Nou prefect și noi subprefecți în Caraș-Severin

 

Prezent, astăzi, la Instituția Prefectului, președintele filialie PSD Caraș-Severin, deputatul Silviu Hurduzeu, și-a exprimat convingerea că va exista o bună colaborare la nivelul conducerii instituției. „Nu este o perioadă foarte ușoară, încă suntem în pandemie, însă sunt convins că domnul Dragomir va face față funcției de prefect. Beneficiază de o experiență mare în administrație, a fost șeful Administrației Financiare Caraș-Severin, directorul Direcției Regionale de Finanțe. Pe lângă această experiență care l-a recomandat pentru funcția de prefect, sigur au fost și celelalte calități pe care le are, este un om serios și echilibrat, care se va ridica la nivelul funcției de prefect. Vorbim de una dintre cele mai importante instituții dintr-un județ, alături de Consiliul Județean. Cu siguranță domnul Dragomir va face față acestei funcții și cred că va exista o bună colaborare cu cei doi subprefecți numiți ieri și care au depus jurământul astăzi”, a declarat Silviu Hurduzeu.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite