O bijuterie arhitecturală strălucește din nou în Băile Herculane! Merită să mergeți să o vedeți!

 

Primul pod de piatră în curbă construit în Europa a fost reabiliat, iar Primăria Băile Herculane a făcut ieri, 19 aprilie, recepția finală a lucrării, constructorul predând definitiv amplasamentul.

 

O splendoare care redă orașului farmecul de altădată. Una dintre construcțiile emblematice pentru Băile Herculane, monument istoric, Podul de Piatră a fost ridicat în 1865, dar timpul și-a spus cuvântul și degradarea se instalase. Lucrarea nu mai suferea amânare, așa că primarul Cristian Miclău a hotărât ca în cel de-al doilea mandat să șlefuiască minunăția și să o repună în valoare, spre deliciul oricărei priviri.

 

Podul de Piatră a fost reabilitat cu fonduri europene, prin programul Regio-POR, obținute în cadrul unui proiect depus de Primăria Băile Herculane. Investiția s-a ridicat la 5,5 milioane de lei.

 

Reconstrucția spectaculoasă a meritat o inaugurare fastuoasă, prin urmare, primarul Băilor Herculane, Cristian Miclău, a stropit podul cu șampanie.

 

Podul de Piatră din Băile Herculane este lung de 36 de metri și lat de 10 metri, partea carosabilă având 6 metri. Construcția este ornată cu o statuie de marmură, care o reprezintă pe regina ținutului Lydiei, Omphala, mama unuia dintre fiii lui Hercules. Hercules, cel al cărui nume îl poartă renumitele băi romane din vestul țării.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available