Oferta PSD pentru alegătorii din Caraș-Severin: tandemul Hurduzeu-Popovici. Împotriva echipei Dunca-Popa!

 

De-acum se cunoaște tandemul cu care își propun pesediștii cărășeni să câștige alegerile locale din acest an: cu Silviu Hurduzeu – președinția Consiliului Județean și cu Ionuț Popovici – funcția de primar al Reșiței. 

 

Dacă adversarul liberalului Romeo Dunca se știa că va fi politicianul învins de acesta la alegerile din 2020, adică Silviu Hurduzeu, pe-atunci președintele în exercițiu al Consiliului Județean, în privința candidatului PSD pentru Primăria Reșița social-democrații au tot evitat să facă un anunț fără echivoc. Au pomenit mereu două variante posibile, Remus Rof și Ionuț Popovici, dar au tot amânat anunțul final. La fel au făcut și în conferința de presă de astăzi. Sau cel puțin asta a vrut să facă Hurduzeu, dar nu i-a ieșit.

 

Întrebat care vor fi candidații PSD la primăriile din județ, președintele organizației județene a răspuns că „toți primarii în funcție ai PSD, mai puțin la Caransebeș, unde așteptăm un sondaj de opinie și vom lua o decizie. La Reșița, în cursul săptămânii viitoare o să luăm o decizie…”, a declarat Hurduzeu, pentru ca peste doar câteva secunde să se contrazică singur: „o să luăm o decizie și o să-l revedeți pe candidatul la Primăria Reșița, pentru că îl vedeți și astăzi”. Astăzi aflându-se lângă Hurduzeu doar Ionuț Popovici, nu și Remus Rof, liderul PSD s-a dat astfel de gol, decizia care spunea că va fi luată săptămâna viitoare fiind o decizie deja luată!

 

Așadar, principalele două funcții puse în joc la alegerile locale din Caraș-Severin, cea de președinte al Consiliului Județean și aceea de primar al municipiului reședință de județ, Reșița, vor fi atacate de PSD cu doi politicieni care nu au ajuns niciodată pe funcții de conducere în administrația publică prin câștigarea unor alegeri uninominale. Silviu Hurduzeu a fost numit prefect, apoi a ajuns președinte de CJ prin combinațiile politice făcute de Ion Mocioalcă, după ce candidase pe listă de partid. La fel cum a intrat și în Camera Deputaților, votat tot pe listă, unde se afla pe singurul loc 100% eligibil – cel din fruntea listei. Idem și în cazul lui Ionuț Popovici: a ajuns vicepreședinte CJ pe combinația aceluiași Mocioalcă, iar apoi, după ce și-a predat primarii (PMP) la PSD, a schimbat partidul și a fost pus la șefia Casei Județene de Asigurări de Sănătate. Evident, fără vreun concurs.

 

Adversari ai celor doi pesediști vor fi doi liberali care și-au câștigat posturile din administrație, întotdeaua, pe vot uninominal: Romeo Dunca – ales de cărășeni președinte CJ, Ioan Popa – ales de două ori de către reșițeni primar al municipiului.

 

Sursă foto: captură video Reper 24

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available