Operațiunea Speed. Peste o sută de amenzi pe zi pentru depășirea vitezei legale pe șoselele din Caraș-Severin

 

Polițiștii cărășeni au desfășurat, în perioada 17 – 23 aprilie, acțiunea Speed, ce a avut drept scop verificarea respectării regimului legal de viteză și prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de viteza excesivă.

 

Peste 1.250 de autovehicule au verificat polițiștii cărășeni pe drumurile publice din județ, în cadrul acțiunii Speed desfășurată în perioada 17 – 23 aprilie, conform Programului Operațiunilor Europene 2023 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa -ROADPOL. Pe parcursul celor șapte zile, polițiștii au aplicat aproape 800 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. De asemenea, în urma abaterilor la regimul rutier au fost reținute în vederea suspendării 24 de permise de conducere – 23 pentru depășirea cu peste 50 km/h a limitelor de viteză și una pentru depășirea cu peste 70 km/h a vitezei legale. Recordul de viteză penală a fost înregistrat de aparatul radar pe DN 6, între Caransebeș și Băile Herculane: 184 km/h!

 

„De la începutul anului, polițiștii din Caraș-Severin au desfășurat aproape o sută de acțiuni preventiv-reactive pe linia prevenirii și combaterii accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei. În cadrul acestor acțiuni au fost aplicate aproape 4.000 de sancțiuni contravenționale și au fost reținute peste o sută de permise de conducere pentru depășirea limitelor de viteză”, informează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available