Parcul Copilăriei – loc de joacă adaptat copiilor cu nevoi speciale, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Primăvara” din Reșița

 

Cei 150 de copii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Primăvara” din Reșița se pot juca în siguranță, pe tobogane, balansoare și diverse carusele, într-un spațiu de joacă adaptat nevoilor lor speciale. Acesta a fost realizat în cadrul proiectul „Parcurile Copilăriei” demarat de E.ON anul trecut.

 

Deși primesc toată atenția de la profesori și părinți, cei 150 de copii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Primăvara” din Reșița – singura unitate de învățământ din Caraș-Severin care școlarizează copii cu deficiențe grave, severe și asociate – nu aveau un spațiu amenajat în care să se poată juca în aer liber, așa că unitatea de învățământ a fost inclusă în proiectul „Parcurile Copilăriei” derulat de E.ON. De acum, copiii se vor bucura de un loc de joacă special creat pentru a răspunde nevoilor lor, oferindu-le ocazia de a se juca în siguranță, într-un mediu care încurajează incluziunea și dezvoltarea. În plus, mai mulți voluntari din cadrul companiei E.ON au ajutat la amenajarea curții interioare, tot pentru ca micuții locatari să se poată cu adevărat bucura de timpul petrecut în aer liber.

 

Centrul „Primăvara” din Reșița a fost, de asemenea, beneficiar al campaniei E.ON „Dăruiește Lumină”, ediția din primăvara acestui an, când au fost donați 185.783 kWh energie pentru sprijinirea activităților instituției. „Când am fost aici în primăvară să înmânez cecul cu cei aproape 200.000 kWh donați în cadrul campaniei Dăruiește Lumină, am înțeles că este esențial să oferim nu doar energie, ci și bucurie, căldură și sprijin acolo unde este cea mai mare nevoie. Acest loc de joacă reprezintă mai mult decât un simplu spațiu de recreere, vrem să fie un simbol al incluziunii, un loc unde fiecare copil își poate găsi bucuria, pentru că fiecare merită, să râdă și să se joace fără griji”, a declarat directorul Departamentului Vânzări Vest din cadrul E.ON Energie România, Tania Mihailov.

 

„Suntem extrem de recunoscători echipei E.ON România pentru tot ce a făcut anul acesta pentru noi. S-au investit nu doar resurse financiare, ci și încredere în viitorul școlii noastre. În primăvară am fost aleși ca beneficiari ai campaniei Dăruiește Lumină și am primit un ajutor nesperat. Iar acum au reușit să aducă jocul și voia bună în curtea instituției noastre. Locul de joacă va oferi copiilor noștri șansa de a se bucura de mișcare în aer liber, de a-și dezvolta abilitățile sociale și de a învăța importanța activităților fizice”, a spus directorul Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Primăvara”, Mihaela Mazera.

 

Scopul proiectului „Parcurile Copilăriei” este de a transforma locurile de joacă din școli și grădinițe în spații incluzive, unde copiii, indiferent de provocările cu care se confruntă, pot să se bucure de joc și să își dezvolte abilitățile.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available