Pas decisiv spre finalizarea lucrărilor la stațiile de epurare din Reșița, Anina, Bocșa și Oravița?

Societatea Aquacaraș a reușit să semneze cu un nou antreprenor contractul privind construirea și reabilitarea stațiilor de epurare a apelor uzate din Reșița, Anina, Bocșa și Oravița, considerat anul trecut contract cu risc foarte mare de depășire a perioadei contractului de finanțare din fonduri europene.

Valoarea inițială a contractului a fost de 33.007.340,47 lei, iar antreprenor – Asocierea Espina Obras Hidraulicas SA Cluj-Napoca – Calor Grup SRL Reșița. Contractul a fost reziliat la inițiativa antreprenorului după ce lucrările la cele patru stații de epurare se realizaseră în proporție de 70 la sută.

Potrivit unui comunicat de presă al conducerii Aquacaraș, în cursul acestei luni a fost semnat contractul pentru continuarea lucrărilor. De astă dată, antreprenor este Asocierea Gavella Com SRL Oradea – Terra Med SRL Târgu Mureș –  Netenerg Services SRL Oradea. Valoarea contractului actual este 12.484.272,60 lei, termenul de execuție fiind 12 luni de la data emiterii ordinului administrativ privind începerea lucrărilor.

Contractul are în vedere construirea și reabilitarea stațiilor de epurare a apelor uzate din Reșița, Anina, Bocșa și Oravița, respectiv reabilitarea stației de epurare din Reșița și construirea de noi stații de epurare în Anina, Bocșa și Oravița.

Ziarul resita.ro va reveni cu amănunte despre acest contract, dar și despre situația celorlalte 11 contracte care au în vedere proiectul privind modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Caraș-Severin, cu termen de finalizare 28 februarie 2022.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite