Percheziții domiciliare la contrabandiști. Poliţiştii au confiscat peste 6.000 de pachete de ţigări

 

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Caraș-Severin, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș, au efectuat, în cursul zilei de ieri, 13 aprilie, mai multe percheziţii domiciliare şi au prins în flagrant un bărbat care transporta ţigări netimbrate,

 

Cele cinci percheziţii domiciliare au fost efectuate într-un dosar penal aflat pe rolul Judecătoriei Caransebeş în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigări. În urma perchezițiilor au fost ridicate 2.198 de pachete de țigări, înscrisuri, telefoane mobile, precum și un autoturism care a fost indisponibilizat pe parcursul cercetărilor. În cadrul aceluiași dosar penal, tot în cursul zilei de ieri, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Caraș-Severin au depistat în flagrant delict un bărbat de 35 de ani din Caransebeș, care transporta cu o autoutilitară, în localitatea Zăvoi, aproape 4.000 de pachete de țigări, fără timbru fiscal.

 

„În urma activităților desfășurate ieri, au fost ridicate în total 6.188 de pachete de țigări de diferite mărci, estimate la aproape 150.000 de lei. Prejudiciul estimativ creat bugetului general consolidat al statului prin sustragerea de la plata accizelor în acest caz este de peste 73.000 de lei”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, Alina Boeru.

 

Față de bărbatul de 35 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de deținerea, transportul, depozitarea și comercializarea de țigarete provenite din contrabandă, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi, acesta a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți, cu propunere de arestare preventivă.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available