Pericol de inundații în Caraș-Severin

„Cotele de apărare sunt depășite pe multe râuri din Banat”, au anunțat în această dimineață reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Banat.

Dispeceratul ABA Banat anunță creșteri de debite și niveluri ca urmare a ploilor însemnate înregistrate în ultimele 48 de ore și a propagării viiturilor formate pe râurile din bazinele hidrografice: Bârzava, Pogăniș, Moravița, Bega, Bega Veche.

Depășiri ale cotelor de inundație se înregistrează pe râurile Pogăniș, la stația hidrometrică Valeapai (Caraș-Severin), și Bârzava, la stația hidrometrică Gătaia (Timiș). Totodată, depășiri ale cotelor de atenție sunt înregistrate pe următoarele cursuri de apă: râul Bârzava, la stația hidrometrică Partoș; râul Moravița, la stația hidrometrică Moravița; râul Vornic, la stația hidrometrică Ramna. În toate aceste trei cazuri, ABAB subliniază că există „tendință de creștere a nivelului apei”.

„Angajații stațiilor hidrologice, ai formațiilor de lucru ale SGA Timiș și SGA Caraș-Severin, cât și cei ai Dispeceratului rămân sub alertă, până la trecerea tuturor avertizărilor și atenționărilor hidrologice. Echipele Apele Române Banat supraveghează lucrările hidrotehnice situate în zonele cu probleme pentru protejarea populației riverane”, mai precizează reprezentanții ABA Banat.

Sursă foto: ABAB

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite