Peste 150 de tablete pentru elevii din medii defavorizate din Caraș-Severin, prin intermediul organizației „Salvați Copiii”

„Tablete pentru educația online a copiilor defavorizați” și „Promisiune pentru Viitor” sunt cele două proiecte pe care organizația „Salvați Copiii” le derulează în această perioadă pentru a facilita accesul unui număr cât mai mare de elevi la educație de calitate, în contextul actual al pandemiei de coronavirus.

În total, 154 de elevi din Caraș-Severin vor beneficia de tablete gratuite pentru a putea participa la cursurile online. Acestea sunt oferite de organizația „Salvați Copiii”, prin intermediul a două proiecte. Prin proiectul „Tablete pentru educația online a copiilor defavorizați”, în Caraș-Severin au ajuns 75 de tablete pentru elevii beneficiari ai Centrelor de zi „Salvați copiii” care funcționează la Școala Gimnazială Nr. 7 și la Colegiul Național „Mircea Eliade”, ambele din municipiul Reșița. De asemenea, prin proiectul „Promisiune pentru Viitor”, derulat cu sprijinul CEZ România, în aceste zile sunt distribuite către elevi un număr de 79 de tablete, la următoarele unități școlare: Școala Gimnazială Văliug, Școala Gimnazială „Mihai Peia” Reșița, Școala Gimnazială Nr. 2 Reșița și Colegiul Național „Mircea Eliade” Reșița.

„Având în vedere contextul actual, aceste proiecte își propun în primul rând să îi ajute pe elevi în anul școlar 2020-2021, dar și pe termen lung, să contribuie la digitalizarea sistemului educațional românesc. Astfel, instrumentele digitale oferite elevilor sunt însoțite de internet valabil 2 ani, dar și de o componentă importantă de pregătire atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice”, a declarat președintele „Salvați Copiii”-Filiala Caraș-Severin, Măriuța Simionescu. Trainingurile vor fi susținute în aceste zile de specialiștii organizației.

În această perioadă, voluntarii organizației „Salvați Copiii” au efectuat și activități de consiliere în cadrul unor unități de învățământ și primării din județ pentru adoptarea urgentă a unor măsuri concrete care să asigure copiilor din aceste comunități condiții materiale și echipamente tehnice adecvate pentru derularea în bune condiții a actului educațional. Caravana „Vreau la școală!” a ajuns în 13 localități din județ: Slatina-Nera, Sasca Montană, Lăpușnicu Mare, Dalboșeț, Carașova, Lupac, Măureni, Șoșdea, Teregova, Dognecea, Ocna de Fier, Bocșa (Școala Gimnazială Nr. 1) și Reșița (Colegiul Național „Mircea Eliade”). „În baza chestionarelor aplicate în cadrul acestei campanii se vor face publice rezultatele analizei cu privire la gradul de pregătire a unităților școlare pentru începerea anului școlar în condiții de siguranță sanitară și acces real la educație de calitate a tuturor copiilor”, a precizat Măriuța Simionescu.

De asemenea, în această vară, 65 de copii din Reșița au beneficat de educație remedială și  activități nonformale la Grădinița estivală din Mociur și la Școala de vară de la Centrele Educaționale „Salvați Copiii” funcționale la Colegiul Național „Mircea Eliade” și la Școala Gimnazială Nr. 7.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available