Peste 350 de sancțiuni aplicate de polițiștii cărășeni la final de săptămână. Majoritatea – pentru viteză

 

Polițiștii cărășeni au acționat, în perioada 11-13 noiembrie, pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Au fost aplicate peste 350 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat prevederile legislative în vigoare. Ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 30 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

 

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au continuat acțiunile reactiv-preventive pentru siguranța traficului rutier. Pentru abaterile constatate, au aplicat 374 de sancțiuni contravenționale, dintre care 226 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

 

48 conducători auto și pasageri au fost sancționați contravențional pentru că nu au purtat centura de siguranță pe timpul deplasării. 8 conducători auto care au depășit cu peste 50 km/h limitele legale de viteză au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Alte 6 permise de conducere au fost reținute pentru nerespectarea regulilor privind depășirea. Pentru abaterile constatate au fost reținute în vederea suspendării 24 de permise de conducere și retrase 6 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate 4 infracțiuni la regimul rutier, privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Săptămâna aceasta polițiștii cărășeni continuă acțiunile pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, în această dimineață fiind intensificate activitățile de verificare a legalității transportului rutier de persoane.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite