Peste 4.000.000 de lei pentru refacerea podului de la Slatina-Timiș. A fost lansată procedura de licitație pentru proiectare, asistență tehnică și execuție

 

Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin a lansat, ieri, 27 iunie, procedura de licitație pentru achiziția serviciilor de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări pentru podul peste râul Timiș, de la intrarea în Slatina-Timiș, avariat de viitură în iunie 2020.

 

La 4.395.244 lei (fără TVA) se ridică valoarea totală estimată a lucrărilor pentru refacerea podului peste râul Timiș – DJ 582 – care face legătura între DN 6 și localitatea Slatina-Timiș. Acesta a fost grav avariat acum trei ani, în urma precipitațiilor abundente din perioada 14-19 iunie 2020. „Podul prezintă numeroase degradări ale structurii de rezistență, aparatele de reazem din oțel fiind puternic degradate. De asemenea, deși calea de pod la nivel de beton asfaltic prezintă o suprafață cu planeitate satisfăcătoare, are numeroase fisuri și crăpături în zona rosturilor și material granular instabil, iar pe fețele laterale ale grinzilor marginale se văd urme lăsate de apele meteorice scurse prin gurile de scurgere și alte numeroase avarii”, spun reprezentanții Direcției de Drumuri Județene (DDJ) Caraș-Severin.

 

Ieri, 27 iunie, DDJ Caraș-Severin a lansat procedura de achiziție publică sub clauză suspensivă pentru proiectare, asistență tehnică și execuție pentru pentru lucrarea „Înlăturarea efectelor calamităților din perioada 14 – 19.06.2020, refacere pod peste râul Timiș”. „Clauza suspensivă presupune încheierea contractului de achiziție publică prin condiționarea acestuia de încheierea contractului de finanțare sau de alocarea de credite bugetare pentru acest obiectiv de investiții de către autoritatea contractantă. În cazul în care contractul de finanțare nu va fi semnat, autoritatea contractantă va putea aproba, pentru anul semnării contractului, o sumă reprezentând contravaloarea lucrărilor aferente acestuia”, se precizează pe portalul SEAP – Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

 

Firmele interesate pot depune oferte până în data de 18 iulie 2023, ora 15.00. Termenul de execuţie a lucrărilor este de maximum nouă luni calendaristice de la ordinul de începere.

 

Sursă foto: Consiliul Județean Caraș-Severin

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available