Peste 400 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali în stradă, pentru un sfârşit de săptămână în siguranţă

 

La acest sfârşit de săptămână, peste 400 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali acționează în județul Caraș-Severin pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și pentru prevenirea faptelor antisociale. Efective sporite vor fi mobilizate în localităţile în care au loc manifestări culturale şi religioase.

 

Este un sfârşit de săptămână bogat în evenimente în Caraş-Severin – festivaluri, concerte, hramuri – şi cu risc ridicat de producere a unor evenimente nedorite, motiv pentru care au fost mobilizate efective importante de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali pentru asigurarea ordinii publice.

 

„Forţele de ordine acționează în zona lăcașurilor de cult, în zona locațiilor unde se vor desfășura manifestări închinate Sărbătorii religioase Sfânta Maria, dar și în zone de promenadă, parcuri, piețe, terase, târguri, pe timpul manifestărilor culturale și de divertisment organizate în această perioadă, pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, dar și pentru prevenirea și limitarea răspândirii infectărilor cu virusul Sars-CoV-2. Totodată poliţiştii rutieri sunt prezenți pe drumurile publice pentru creșterea gradului de siguranță a traficului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Caraş-Severin, Alina Boeru.

 

Oamenii legii reamintesc faptul că trebuie respectate în continuare prevederile referitoare la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19: păstrarea distanţării fizice, purtarea măştii de protecție, limitarea expunerii în spaţii aglomerate. De asemenea, au transmis un set de recomandări pentru evitarea evenimentelor nedorite:

 

– Conturile de pe reţelele de socializare nu trebuie să fie surse de informaţii pentru infractori! Nu postaţi pe reţelele de socializare mesaje din care să reiasă faptul că sunteţi plecaţi de acasă – acestea pot constitui o invitaţie pentru hoţi;

– În zone aglomerate, păstraţi geanta/borseta în faţa dumneavoastră, aproape de corp, protejată de unul dintre braţe, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit;

– Dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase, încercaţi să vă schimbaţi locul;

– Nu lăsaţi copiii să se joace nesupravegheaţi, mai ales în zone aglomerate;

– Nu lăsaţi obiectele de valoare (bijuterii, telefoane, portmonee, camere foto sau video) la vedere – câteva momente de neatenţie sunt suficiente pentru ca infractorii să le sustragă;

– Respectați regulile de circulație pe drumurile publice, pentru a reduce riscul de a fi implicați în evenimente rutiere!

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite