Peste o sută de amenzi pe zi, pe şoselele din Caraş-Severin

 

Poliţiştii rutieri au avut din nou un sfârşit de săptămână plin, cu sute de sancţiuni contravenţionale aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulaţie pe drumurile publice de pe raza judeţului Caraş-Severin.

 

325 de sancțiuni contravenționale, dintre care 101 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum, au aplicat poliţiştii cărăşeni în perioada 17 – 19 noiembrie, în cadrul acţiunilor derulate pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Printre participanţii la trafic sancţionaţi au fost şi 24 de pietoni și 22 de bicicliști care au încălcat normele rutiere.

 

De asemenea, nouă conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și alți şase care au depășit viteza legală cu peste 50 km/h, respectiv peste 70 km/h, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În total, în cele trei zile, poliţiştii au reţinut 19 permise de conducere și au retras 11 certificate de înmatriculare.

 

Poliţiştii au constatat şi şase infracțiuni la regimul rutier, trei dintre acestea comise de o singură persoană. Este vorba despre un bărbat de 35 de ani din comuna Vrani care a fost depistat în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe DJ 573A, la volanul unei autoutilitare, deşi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, plăcuțele cu numerele de înmatriculare ale autoutilitarei figurau atribuite unui alt autoturism, autoutilitara în cauză nefiind înmatriculată în circulație. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat și conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

 

Sursă foto: IPJ Caraș-Severin

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available