Peştera Comarnic din Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului a fost închisă! Măsura are drept scop protejarea coloniilor de lilieci

 

Peştera Comarnic, una dintre cele mai frumoase şi sălbatice peşteri din România, în care vieţuiesc peste 2.000 de lilieci, nu va putea fi vizitată de către turişti în perioada sezonului de iarnă.

 

Începând de astăzi, 1 noiembrie, Peștera Comarnic, obiectiv turistic aflat pe raza Parcului Naţional Semenic – Cheile Caraşului, aproximativ la jumătatea distanţei dintre Reşiţa şi Anina, va fi închisă vizitării pe perioada iernii. „Peștera Comarnic este o rezervație naturală, iar pe perioada iernii se retrag în interiorul cavității, pentru hibernare, colonii de lilieci cu peste 2.000 de exemplare, care trebuie protejate”, a explicat directorul Parcului Naţional Semenic – Cheile Caraşului, Nicolae Ifca.

 

Peştera Comarnic, care este vizitată, anual, de mii de turişti din întreaga ţară şi de peste hotare, va fi redeschisă începând cu data de 1 aprilie 2025. Vizitarea peşterii se face doar cu ghid asigurat de Administrația Parcului Naţional Semenic – Cheile Caraşului.

 

Potrivit prezentării de pe site-ul Parcului Naţional Semenic – Cheile Caraşului, Peştera Comarnic, care este rezervaţie speologică încă din anul 1947, „este cea mai frumoasă şi sălbatică peşteră din Banat şi chiar din România. Ea este a doua ca lungime din Banat, 6.201 metri, fiind întrecută ca întindere doar de Peştera Buhui, 6.547 metri. Peştera este structurată pe trei niveluri – fosil, subfosil şi activ -, accesibil pentru turişti fiind doar nivelul superior, cel uscat, pe o lungime de 1.750 metri”.

 

Sursă foto: FB Romsilva – Parcul Național Semenic – Cheile Carașului

 

Facebook Comments
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available